No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Prop de 800 estudiants han començat aquest curs els estudis de CAFE a Catalunya

CAFE es podrà cursar sense haver de superar la prova d'aptitudA partir del curs vinent, per accedir al grau de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (CAFE) de les escoles Euses-Girona i Euses-Terres de l'Ebre, adscrites a les universitats de Girona (UdG) i Rovira i Virgili de Tarragona (URV) respectivament, ja no caldrà presentar-se a les proves d'aptitud personal (PAP) que fins ara era obligatori superar a totes les universitats públiques catalanes que imparteixen aquesta titulació. La iniciativa obre la via perquè altres centres s'afegeixin a la idea.


Per poder optar a les 655 places de primer curs del grau de CAFE que s'han ofert aquest curs a les universitats públiques catalanes i a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) era necessari, a més a més d'aprovar la selectivitat i tenir la nota de tall exigida a cadascun dels centres, ser declarat apte a les PAP. L'examen, que el juny passat es va realitzar la setmana següent al de les proves d'accés a la universitat, consisteix en quatre proves físiques (natació, cursa, llançament de pilota i salt horitzontal), en les quals els participants han de superar unes marques mínimes. Matricular-se a les proves costa prop de 100 euros.

L'escola Euses, que imparteix aquests estudis a Salt (100 places) i Amposta (60), ha aconseguit de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari  de Catalunya (AQU) una modificació en el procés d'acreditació del grau per no haver d'exigir les PAP als nous alumnes, com ja succeeix a d'altres indrets d'Espanya on es pot cursar aquest grau.

LA RESTA DE CENTRES
A banda de a l'Euses, fins ara les PAP s'han vingut realitzant als graus de CAFE que també imparteixen els Instituts Nacionals d'Educació Física de Catalunya (INEFC) adscrits a les universitats de Barcelona (UB) i Lleida (UdL), al Tecnocampus-Mataró adscrit a la Pompeu (UPF) i a la UVic-UCC. L'any passat aquests centres van acordar, per primer cop, celebrar una prova única que permetria als que la superessin ingressar als estudis de CAFE de qualsevol centre.

Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull (URL), que no participa en el sistema públic de preinscripció i que també té a la seva programació el grau de CAFE (al qual aquest curs han accedit 164 estudiants), exigeix per poder ingressar a aquests estudis la superació d'un procés propi de selecció on també hi són presents les proves físiques.

Ara mateix, a les universitats públiques catalanes també cal enfrontar-se a unes proves addicionals a la selectivitat als graus de Cinema i Mitjans Audiovisuals d'ESCAC-UB, Pilot d'Aviació Comercial i Operacions Aèries de CESDA-URV i  Traducció i Interpretació en anglès a la UAB i la UPF.

EL CAS DE MAGISTERI
A Educació Infantil i Educació Primària, i mentre no s'instaurin les proves definitives, previstes per al curs  2017-2018, s'exigeix que els exàmens de català i castellà de la selectivitat s'aprovin amb un 4 de qualificació mínima i amb una mitjana de 5 entre els dos. Aquesta exigència és extensiva als que vulguin accedir als graus d'una universitat privada.

Els estudiants que no estan obligats a fer la selectivitat, per exemple els que procedeixen de CFGS, han de presentar-se a aquestes dues proves lingüístiques, tot i que adaptades, per aspirar a matricular-se als estudis de Magisteri.
Alumnes de la UIC en una
sessió de simulació clínica

 

26-1: sessió informativa del grau de Medicina de la UIC a Sant Cugat
 

La Universitat Internacional de Catalunya (UIC) té previst celebrar una sessió informativa del grau de Medicina que imparteix al campus de Sant Cugat del Vallès el pròxim 26 de gener.

La UIC és l'única universitat privada que programa aquests estudis a Catalunya, dels quals ofereix un centenar places de primer curs.

La sessió consisteix en una xerrada sobre la universitat i una trobada amb els responsables de la titulació, on aquests explicaran les característiques i singularitats de l'estudi, a banda d'una visita guiada a les instal·lacions.

La convocatòria s'adreça a estudiants de Batxillerat interessats en la titulació i a les seves famílies. Per poder-hi assistir cal fer una inscripció previa.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email