Universitats fa més accesibles les beques equitat als estudiants d'estudis de grau baixant el llistó de renda familiar No visualitzes aquest correu correctament?
Fes clic.
Universitats abaixa el llistó de renda i fa més accessibles les beques
Tot i que no estava previst,  almenys per a aquest curs, la Secretaria d'Universitats i Recerca ha decidit modificar els llindars de renda que des del curs 2012-2013 regulen el preu de les matrícules universitàries, cosa que permetrà ampliar el nombre de beneficiaris de les beques equitat que es concedeixen als estudiants que disposen de menys poder adquisitiu.

Si fins ara un estudiant d'una família de quatre membres amb una renda anual de més de 45.144 euros no tenia dret a la subvenció parcial del cost dels estudis, en aquest cas del 10%, ara el llindar s'eleva fins als 47.401,20 euros, o sigui un 5% respecte al curs passat. La convocatòria de les beques equitat per al curs vinent inclou també millores per a les famílies monoparentals.

La convocatòria d'ajuts es fa ressò igualment de l'anunci d'Universitats, que, davant de les protestes que ha aixecat el canvi de categoria del preu de les enginyeries (que han passat a formar part del grup de titulacions més cares, al costat de graus com el de Medicina o Veterinària), ha decidit que l'increment només afecti els estudiants amb rendes familiars superiors, un 60% del total.
Consulta la pàgina de preus d'UNportal

El Col·legi d'Enginyers  Tècnics, contra l'augment
de preus dels seus estudis

El Col·legi d'Enginyers Tècnics i Industrials de Catalunya ha aixecat la veu, a través d'un comunicat, per mostrar el seu desacord amb l'augment del 10,5% del preu de les enginyeries inclòs en un dels annexos del decret de preus que va ser aprovat a principis de mes pel Govern de la Generalitat, un increment que, finalment, només s'aplicarà als estudiants amb el nivell de renda més elevat.

El col·legi professional argüeix que calen vocacions d'enginyer i professionals capaços de reactivar el sector industrial del país i que no sembla que la decisió d'apujar les matrícules universitàries contribueixi a aquest objectiu.

Els crèdits de 37 estudis d'enginyeria als quals fins ara s'aplicava el preu intermig, que oscil·lava entre els 17,89 i els 35,77 euros segons el nivell de renda de l'estudiants, han passat a costar, d'acord amb el decret de preus del curs 2013-2014, entre 19,77 i 39,53. Finalment, l'augment només afectarà els que pagaven 35,77 euros, que ara n'hauran de satisfer 39,53.
                                                                                                                                                                                   
 Segueix-nos
Copyright © Unportal, Tots els drets reservats.

D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona 

Contacta'ns:
info@unportal.net
Dona't de baixa   Modifica les teves dades personals 


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*