Les universitats catalanes cada cop són més productives en tesis doctorals. Educació Infantil, el CFGS on hi ha un major nombre de matriculats.
Les tesis llegides a les universitats catalanes augmenten un 30%
en els últims 5 anys
Si l'èxit dels cursos de doctorat s'ha de mesurar pel nombre de tesis llegides, és molt evident que aquesta modalitat formativa està aconseguint guanyar presència a la universitat catalana. El nombre de treballs d'aquest tipus elaborats per investigadors en formació ha crescut un 30% en 5 anys, des del curs 2006-2007 al 2010-2011, l´últim del que es disposen dades.

En aquest mateix període, durant el qual s'ha passat de 1.385 a 1.790 tesis llegides, ha estat en l'àmbit de Ciències de la Salut on s'ha registrat un salt més gran, des de les 279 tesis a les 384, tot i que a Humanitats (46 / 245) i Ciències Socials (253 / 332) també hi hagut un avenç considerable. L'àmbit de Ciències, on el creixement ha estat menor, continua liderant, amb 496 tesis, la producció científica. A l'àrea Tècnica es van comptabilitzar 331 tesis durant el curs 2010-2011. Finalment, en l'àmbit de Gestió i Pràctica de l'Esport se'n van llegir 2.

L'Autònoma (UAB), amb 557 tesis llegides, ha pres el lideratge l'últim any a la Universitat de Barcelona (UB), amb 518. Tot i així, és l'àrea de Ciències de la UB la que, juntament amb l'àmbit Tècnic de la Politècnica (UPC), encapaçala la producció per branques de coneixement: 211. La UAB destaca en Ciències de la Salut i Ciències Socials, situant-se per davant de la UB.

Entre les universitats territorials, sobresurt la Rovira i Virgili de Tarragona (URV), amb 147 tesis l'últim any. I entre les universitats privades, la Ramon Llull (URL), amb 56, 32 de les quals de l'àmbit de Ciències Socials, marca distàncies amb la resta.

Les dades de tesis llegides del curs 2010-2011 es poden consultar a la pestanya de Professorat de les fitxes de grau d'UNportal.
Visita el web de graus!

Educació Infantil, líder en matrícula a CFGS el 2012-2013

Amb força retard, quan el curs ja s'havia acabat, la Conselleria d'Ensenyament ha fet pública l'estadística d'alumnes matriculats a cicles formatius del curs 2012-2013.

Les xifres, sense gaire sorpreses, confirmen a CFGS el lideratge d'Educació Infantil, amb quasi 6.000 matriculats, seguit d'aprop pel CFGS d'Administració i Finances, amb 5.500.

La família  d'informàtica té 3 estudis entre els 10 primers


Entre els deu primers hi figuren tres cicles de la família d'Informàtica i Comunicacions (Administració de sistemes informàtics en xarxa, Desenvolupament d'aplicacions multiplataforma i Desenvolupament d'aplicacions web), amb un total de 4.500 estudiants aproximadament.

CFGM: Gestió Administrativa al capdavant

La relació de CFGM amb més matriculats està encapçalada pel cicle de Gestió administrativa, amb uns 7.500 inscrits, seguit pel de Cures auxiliars d'infermeria, que n'aplega uns 6.700. Un altre cicle de la família de Sanitat, Farmàcia i parafarmàcia, es troba en el vuitè lloc.
 
L'únic cicle formatiu de grau mitjà de la família d'Informàtica i Comunicacions també figura entre els 10 en què hi ha més matriculats. Sistemes microinformàtics i xarxes té uns 6.200 alumnes.
Una aposta per la transparència
Retornats a l'activitat, reprenem el compromís amb la transparència que vam subscriure quan vam inaugurar aquest canal d'expressió el febrer passat, una aposta que volem que segueixi inspirant les nostres passes.
Vam tancar el curs amb la revelació que matricular-se a una enginyeria no costaria el mateix que un any abans, com s'havia obviat, i l'inaugurem amb unes dades, les de la matrícula d'FP, que no informen sobre el que prefereixen estudiar els alumnes, sinó sobre allò que han acabat triant, a vegades perquè no els ha quedat altre remei.
Els desequilibris entre l'oferta i la demanda de places a la FP són tractats, des de fa algun temps, com a matèria reservada. Algú hauria de posar-hi remei.
                                                                                                                                                                                   
 Segueix-nos
Copyright © Unportal, Tots els drets reservats.

D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona 

Contacta'ns:
info@unportal.net
Dona't de baixa   Modifica les teves dades personals