Les notes de tall dels estudis de mestre han anat a la baixa en 12 dels 15 estudis públics de grau, malgrat la reducció del nombre de places.
Les notes de tall dels estudis de mestre baixen
Tot i haver-se reduït en un 11% el nombre de places per accedir als estudis de mestre que imparteixen 9 de les 12 universitats públiques i privades de Catalunya,  la nota de tall exigida en la majoria dels graus d'Educació Infantil i Educació Primària que s'oferten aquest curs 2013-2014 ha baixat respecte al 2012.

A Infantil, la qualificació mínima exigida el juliol passat per ingressar-hi es va reduir en 7 dels 8 graus impartits en centres públics. A la UB, la que té més places de nou accés (200), aquesta nota ha passat d'un 9,300 a un 9,163, i a la UAB, que n'oferia 140, d'un 9,666 a un 9,100. Només al campus d'El Vendrell de la URV, que compta amb 40 places, la nota ha pujat lleugerament: d'un 8,286 a un 8,330.

La situació és semblant al grau de Primària, on la nota de tall ha disminuït en 5 dels 7 estudis presents a la programació. En aquest cas, amb l'excepció de la UAB (on s'ha passat d'un 8,904 a un 8,998 en els estudis generalistes, i d'un 8,060 a un 8,970 al grau que s'imparteix en anglès, que disposa de 75 places), la davallada ha estat generalitzada. A la UB, la universitat que amb diferència té una oferta més gran (475 places), el juliol del 2012 s'exigia un 8,658. Un any després, s'ha demanat un 8,540.

En resum, en 12 dels 15 graus públics d'Infantil i Primària, amb una oferta conjunta de 1.535 places, s'hi ha pogut accedir aquest cop amb una qualificació inferior a la del 2012.

Pel que fa a les 150 places del doble grau d'Infantil i Primària, de cinc anys de durada, ofertades per la UB (40), UdG (50), UdL (30) i URV (30), s'hi ha pogut ingressar amb qualificacions que van des d'un 8,472 a la URV fins a un 10,876, la més alta, a la UB.

L'evolució de la demanda en primera opció dels estudis de mestre ha patit aquest juliol una davallada semblant a la del 2012, quan van haver-hi 424 sol·licituds preferents menys que l'any anterior. Aquest 2013 han estat 426 menys. En qualsevol cas, la xifra està lluny de les 1.323 que es van perdre el 2011 en comparació amb el 2010.

En els últims quatre anys les primeres opcions per seguir aquest tipus d'estudis han passat, a les cinc universitats públiques que els oferten i a la UVic (que participa en el procés públic de preinscripció), de les 5.600 del 2010 a les 3.427 d'enguany.
Estudis de mestre

Higiene bucodental, un cicle de GS que demanda més places

Nou Top-10 d'estudis més demandats

Ensenyament ha donat a conèixer quins han estat els cicles formatius més demandats el curs 2013-2014. La revelació, però, ha estat incompleta, ja que no s'ha fet públic el volum d'estudiants que han manifestat que volien cursar cada estudi.

A cicles formatius de grau superior, la relació que s'ha fet pública té una gran similitud amb la dels cicles que han registrat un nombre més gran de matriculats, amb alguna excepció.

Aquest és el cas dels estudis d'Higiene Bucodental, d'un any de durada, que ocupen el sisè lloc entre els més sol·licitats i que difícilment poden ocupar una plaça preferent entre els que sumen més matriculats perquè només s'imparteixen a 18 centres a tot Catalunya.

Educació Infantil és el cicle superior amb més demandants, per davant d'Administració i Finances i d'Animacio d'Activitats Físiques i Esportives. Integració Social i Gestió Comercial i Màrqueting vénen a continuació.

Demanda insatisfeta a Activitats Físiques i Esportives

A CFGM les principals discrepàncies entre la demanda i la matrícula apareixen al cicle de Conducció d'Activitats Físicoesportives en el Medi Natural, al sisè lloc dels més demandats, i que no figura entre els 10 que tenen més matrícula. Aquest cicle s'imparteix a 36 centres de tot Catalunya. Cures Auxiliars d'Infermeria lidera la relació de peticions.

Família de Sanitat

Emergències Sanitàries, un cicle d'un any de durada que s'ofereix a 18 centres educatius, figura també entre els que no disposen d'un lloc equivalent al rànquing dels cicles amb més matriculats.
La UB ofereix aquest curs 140 màsters oficials d'especialització professional o per fer recerca
La Universitat de Barcelona (UB) ofereix durant el curs 2013-2014 més de 140 màsters universitaris oficials que permeten especialitzar-se acadèmica o professionalment o iniciar-se en el camp de la recerca.
L'oferta de la primera universitat pública de Catalunya es concentra en els àmbits d'Arts i Humanitats, Educació, Ciències Experimentals i Enginyeries, Salut i Ciències Socials.
Entre les fortaleses que exhibeix hi ha la complementarietat amb el seu programa de màsters propis, amb un catàleg de 400 titols que abasten tot tipus de temàtiques; el fet que es puguin cursar en modalitat presencial i semipresencial, i l'àmplia xarxa de serveis i recursos de suport de que disposa a la ciutat.
                                                                                                                                                                                   
 Segueix-nos
Copyright © Unportal, Tots els drets reservats.

D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona 

Contacta'ns:
info@unportal.net
Dona't de baixa   Modifica les teves dades personals