L'oferta de dobles titulacions de grau troba demanda. L'FP dual s'exten. La UB ofereix 400 màsters propis i postgraus. No visualitzes aquest correu correctament?
Fes clic.
Les dobles titulacions
de grau registren una bona demanda
El mes de maig passat anunciàvem que les dobles titulacions de grau, més de 80, florien a les universitats catalanes, que s'havien llençat a introduir-les a les seves programacions com mai havien fet abans.

Iniciat el curs ja es pot afirmar que, exceptuant uns pocs casos, els dobles graus han tingut una bona rebuda entre els estudiants, tot i que parlem d'estudis de cinc o sis anys de durada com a mínim.

De fet, la titulació més demandada en primera opció, en relació a l'oferta de places existent (40), ha estat una de doble: Educació Infantil + Educació Primària de la Universitat de Barcelona (UB). 395 estudiants van voler accedir-hi.

La nota de tall més elevada (12,900) també ha correspost a un grau d'aquestes característiques: Física + Química de la Universitat Autònoma (UAB). Des del primer cop que es va programar, el curs 2010-2011, any en què es va demanar un 12,378, la qualificació no ha deixat de pujar.

Noves propostes, com és el cas de Ciències Ambientals + Geologia (UAB), amb 58 peticions en primera opció per a 20 places; Biologia + Biotecnologia de la Universitat de Girona (UdG), que ha registrat 28 sol·licituds per a 10 llocs; ADE + Enginyeria Informàtica de la Universitat de Lleida (UdL), 19 demandes per a 10 places, o de nou Educació Infantil + Primària, aquest cop de la Rovira i Virgili de Tarragona (URV), amb 71 primeres opcions per a una oferta de 30 places, evidencien l'encert d'aquesta aposta.

No sempre es tracta de titulacions dobles des del primer curs. La UPF programa una fórmula, anomenada estudis simultanis, on els dos estudis es combinen a partir de segon o de tercer. La UPC, pionera en l'extensió de programes en què es cursen dues enginyeries des del primer curs, oferta una vintena de dobles titulacions. En l'àmbit privat, la Salle, un dels centres federats de la Universitat Ramon Llull (URL), també té cinc dobles enginyeries.
Consulta la relació de dobles titulacions

L'FP dual guanya aquest curs més pes

Més alternança amb l'empresa

Les experiències de formació professional dels centres educatius que imparteixen cicles formatius en règim d'alternança amb l'empresa, el que s'ha batejat amb el nom de Formació Professional dual, s'han multiplicat aquest curs.

El que fins l'any passat eren iniciatives molt puntuals -en la gran majoria dels casos sorgides per satisfer demandes de perfils professionals concrets per a un territori determinat-, han arribat aquest 2013-2014 a més d'una quarentena de centres, que oferten prop d'una seixantena de cicles formatius en aquesta modalitat.

Pràctiques remunerades

La principal diferència de l'FP dual amb la modalitat d'estudis convencional rau en les pràctiques externes: si bé tots els alumnes que cursen cicles realitzen una part de la seva formació en un centre de treball, en la modalitat dual aquestes pràctiques són remunerades i la idea és que al final del recorregut els titulats puguin acabar sent contractats on les han realitzat.

La família professional d'Instal·lació i Manteniment, amb els cicles de Manteniment electromecànic, de grau mitjà, i de Mecatrònica industrial, de grau superior, és la que registra més cicles en règim d'alternança. La segueix la de Comerç i Màrqueting, amb el cicle de grau mitjà de Comerç.

Inicatives innovadores

Una de les iniciatives singulars en aquest àmbit és la que duu a terme l'Institut Comte de Rius de Tarragona amb la seu que la multinacional química BASF té a Ludwigshafen (Alemanya), que permet als seus alumnes de Química industrial combinar les classes teòriques amb pràctiques remunerades.
La UB programa 400 màsters propis i postgraus
La programació de màsters propis i títols de postgrau de la Universitat de Barcelona (UB) per al curs 2013-2014 permet triar entre més de 400 cursos de formació avançada.

N'hi ha d'adreçats a professionals que necessiten augmentar els seus coneixements per poder-se especialitzar o reorientar la seva activitat. D'altres tenen un perfil més acadèmic, dissenyat per contribuir a la millora de la formació integral i al progrés personal.

L'oferta està agrupada en 15 àrees organitzades al voltant d'interessos molt diversos, des de l'àmbit de l'Activitat física i l'esport fins al de Sociologia i Ciències polítiques, passant pels d'Economia, marquèting i empresa, Farmàcia, Nutrició i alimentació, Medi ambient, Prevenció i seguretat o Psicologia i ciències del comportament.

Una part dels màsters propis i postgraus s'inicien al llarg d'aquest novembre o bé del proper mes de gener, a començaments del 2014.
                                                                                                                                                                                   
 Segueix-nos
Copyright © Unportal, Tots els drets reservats.

D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona 

Contacta'ns:
info@unportal.net
Dona't de baixa   Modifica les teves dades personals 


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*