La majoria d'estudiants de Genètica són noies. També a Veterinària, Odontologia o Belles Arts. Els nois, a més de les enginyeries, dominen, amb diferència, a titulacions com Geografia i Història.
El sexe dels estudis de grau
Dir que a les titulacions d'Infermeria, Educació Infantil, Educació Primària i Psicologia hi ha una domini aclaparador de noies, com també passa amb les filologies, o bé que la presència de nois a les enginyeries o a titulacions com Física, Química i Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport és tres, quatre, cinc o sis vegades més gran que la de les dones és una cosa ja sabuda.

No tant conegut és, però, que a Dret, com a Criminologia, les dones ja treuen molta distància als homes, que a les biologies en són moltes més (a Genètica la diferència és exagerada), com passa a Enginyeria Biomèdica, i que els nois mostren un interès infinitament superior per la Història ( excepte per la Història de l'Art) i la Geografia que les noies.

Si els graus tinguessin sexe, Belles Arts, Disseny, Periodisme, Publicitat, Educació Social, Treball Social, Medicina, Ciències Biomèdiques, Odontologia, Farmàcia, Veterinària i Logopèdia s'adscriurien nítidament a la vessant femenina. Les Matemàtiques, com ADE i les titulacions relacionades amb l'economia, es mantenen com a disciplines més freqüentades pels homes.
Consulta les 32 titulacions relacionades amb la Biologia
Educació Social treu pit
Eclipsada per les titulacions amb més demanda, com Medicina o Psicologia, el grau d'Educació Social, un d'aquests estudis molt feminitzats, fa el seu camí i any rere any, quan es comptabilitzen les demandes en primera opció, treu pit.

EL 2013 cinc universitats públiques (UB, UAB, URV, UdG i UdL) han ofert 450 places de primer curs i 722 estudiants han demanat poder accedir-hi com a opció preferent. Dues universitats privades (UVic i Pere Tarrés- URL) i la UOC també n'ofereixen places.
Consulta els 8 graus d'Educació Social

Il·lustració, el cicle artístic superior amb més ganxo

El cicle artístic superior d'Il·lustració, de la
família de Comunicació gràfica i audiovisual,
lidera la relació de
cicles formatius d'arts plàstiques i disseny
més sol·licitats del
curs 2013-2014,
segons la Conselleria d'Ensenyament. Un
segon cicle de la
mateixa família,
Gràfica publicitària,
li va al darrere.

Il·lustració només es pot cursar a Catalunya a 12 centres (Badalona, BCN (3), L'Hospitalet de Llobregat, Lleida, Manresa, Olot, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Tarragona i Vilanova i la Geltrú), tots ells de
titularitat pública.

Altres cicles de la mateixa familia profesional, com Gràfica impresa, Gràfica Interactiva o Fotografia ocupen llocs destacats entre els estudis artístics superiors més demandats.
Què passa a grau mitjà?
A cicles formatius artístics de grau mitjà (CFAM) passa tres quarts del mateix: els dos cicles de la família de Comunicació gràfica i audiovisual també lideren la relació dels més demandats. Assistència al producte gràfic interactiu, que només es pot cursar a BCN (3), Tàrrega, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú, encapçala la classificació, per davant d'Assistència al producte gràfic imprès.

Quatre dels sis centres que imparteixen Assistència al producte gràfic interactiu són públics. Ofereixen 144 places de primer curs. L'oferta es complementa amb dos centres privats. La Institució Cultural del CIC, que n'és un, oferta 40 places.

Aquells que vulguin continuar estudiant en un cicle superior del mateix itinerari poden cursar alguna de les 8 titulacions de la mateixa família professional: Animació, Còmic, Fotografia, Gràfica audiovisual, Gràfica impresa, Gràfica interactiva o les esmentades Gràfica publicitària o Il·lustració.
Farmàcia, ara també a la Ramon Llull
L'anunci que dos centres de la Universitat Ramon Llull (URL), l'Institut Químic de Sarrià i Blanquerna, programarien de forma conjunta un segon grau de Farmàcia a Catalunya el curs 2014-2015, ja s'ha concretat.

Tot i que la titulació espera l'aprovació definitiva de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari, el nou grau es proposa oferir 80 places de primer curs i la titulació tindrà fins a quatre itineraris diferenciats el cinquè i últim any dels estudis.

La titulació de Farmàcia, amb una elevada acceptació, fins ara només s'impartia a la UB, mentre que a Madrid s'ofereix a sis centres i a València n'hi ha tres.
                                                                                                                                                                                   
 Segueix-nos
Copyright © Unportal, Tots els drets reservats.

D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona 

Contacta'ns:
info@unportal.net
Dona't de baixa   Modifica les teves dades personals