Completar els estudis de Medicina en només 7 anys, una missió quasi impossible. Els graduats en el CFGS de Química Industrial encapçalen el rànquing de millors salaris del Top-10 d'UNportal.
Cursar Medicina en
7 anys, un objectiu a l'abast de pocs
Completar els sis cursos acadèmics dels estudis universitaris de Medicina en 7 anys,  o sigui en els sis anys teòrics que té de durada i un més, és una tasca a l'abast de pocs. A la UB, la universitat on la nota de tall per accedir al grau (12,408 el 2013) és més elevada, és a dir, on més alta és l'exigència a l'hora d'ingressar-hi, només ho aconsegueixen un 7,7% dels titulats, segons dades del 2012.

Tot i que en el cas de la UB la taxa de rendiment (el nombre de crèdits aprovats respecte als matriculats) és molt elevada (94 %), i només 11 de cada 100 estudiants que inicien els estudis els abandonen abans de finalitzar-los, els indicadors de graduació se'ls resisteixen.

No es tracta d'una dolència que només pateixi aquesta universitat, sinó que aquest és un mal molt extès. Entre l'oferta dels estudis de Medicina existent a Catalunya hi ha fins i tot un grau en què la taxa de graduació en el temps previst més un any és igual a 0. La UAB, que té l'índex de graduació més satisfactori, no aconsegueix arribar al 30%.

No hi ha encara informació disponible sobre els titulats en el nou grau de Medicina, la primera promoció dels quals completarà els sis cursos acadèmics el juny del 2014, sinó que les dades existents fan referència als fins ara llicenciats. La durada dels estudis, però, no ha canviat amb la incorporació a l'Espai Europeu d'Educació Superior i continua sent de sis anys.
Consulta l'oferta dels estudis de Medicina

El CFGS
de Química Industrial lidera el rànquing de salaris

El CFGS en Química Industrial, un dels 5 cicles de la família de Química, lidera les categories de millors salaris i d'estudis on hi ha un major nombre de graduats treballant en allò que han estudiat, d'acord amb el nostre Top-10, confeccionat a partir de la informació extreta de l'última Enquesta d'Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals del 2012 i de la del Consell Superior d'Avaluació.

Més de 8 de cada 10 graduats treballen al cap de sis mesos de finalitzar el cicle i, d'aquests, el 94,4% ho fa en feines estretament relacionades amb allò qiue ha estudiat.

Un 40% dels ocupats a temps complet té una retribució bruta mensual que supera els 1.500 euros i un altre 50% cobra entre 1.200 i 1.500 euros mensuals.

Quasi 9 de cada deu graduats fan una valoració satisfactòria de la formació que ha rebut i fins a un 92% té una opinió favorable de les pràctiques realitzades.

El cicle, de dos cursos de durada, només s'imparteix a quatre instituts, entre els quals l'Institut de Terrassa i el Comte de Rius de Tarragona.

Els graduats que es decideixen a cursar un títol universitari poden obtenir la convalidació de fins a 42 crèdits ECTS del grau d'Enginyeria Química de la URV, per exemple.
La UAB visita els centres de secundària
Els centres de secundària (i també els ajuntaments) poden inscriure's fins el 20 de desembre en dues de les diferents activitats d'orientació que organitza la UAB. La universitat ofereix la visita d'un professor al centre per tal de donar a conèixer l'oferta d'estudis (més d'un centenar de graus) i serveis per al curs vinent. Els centres també poden apuntar-se a les jornades de portes obertes que se celebraran els dies 4, 5 i 6 de febrer, amb visites organitzades al campus de Bellaterra i activitats dissenyades per al professorat d'instituts i col·legis.
                                                                                                                                                                                   
 Segueix-nos
Copyright © Unportal, Tots els drets reservats.

D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona 

Contacta'ns:
info@unportal.net
Dona't de baixa   Modifica les teves dades personals