UNportalNo visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Superar l'avaluació externa serà indispensable per obtenir el títol de Batxillerat

A qui li tocarà la revàlida?

Els alumnes que ara fan 2n d'ESO hauran de superar la prova per tenir el títol de batxiller

60 anys després que el ministre d'Educació Nacional (en aquell moment es deia així) de l'època, Joaquín Ruiz-Giménez, instaurés les revàlides de 4rt i 6è de Batxillerat (aleshores l'etapa tenia sis cursos i es cursava entre els 10 i els 16 anys)tornen els exàmens externs al centre, dissenyats des del ministeri, que s'han de superar per poder continuar estudiant.

El calendari de la LOMCE estableix que els alumnes que aquest curs són a segon d'ESO (13 anys) seran els primers en topar amb una nova evaluació final de Batxillerat amb efectes acadèmics, el maig-juny del 2018, que tindrà un pes del 40% en la nota final de l'etapa.

Si la mitjana entre el 60% de les qualificacions de primer i segon de Batxillerat i la qualificació obtinguda a la prova és inferior a 5, l'alume rebrà un certificat que li permetrà accedir a CFGS pero no al títol de batxiller, reservat per als aprovats. Tant se val si el professorat ha considerat que l'alumne ha assimilat els continguts de l'etapa de forma satisfactòria o que el noi o la noia no vulgui continuar estudiant. Batxillers seran, només, els assenyalats per la revàlida moderna.

Els nens i nenes d'11 anys que avui ocupen les aules de sisè de primària també seran pioners en sotmetre's a la primera avaluació final de l'ESO amb efectes acadèmics, o sigui, que podrà deixar a alguns d'ells sense títol malgrat haver finalitzat l'etapa sense cap assignatura suspesa.

L'examen comptarà en aquest cas un 30%, i la nota mitjana de l'expedient de l'ESO, un 70%. I es podran fer dues proves diferents, en funció de si l'alumne vol ingressar al Batxillerat o a la FP, que tindran un nivell de dificultat diferent. Com passava fa 60 anys, amb els que volien ingresar al Batxillerat o al Batxillerat laboral. Tot torna.
L'accés a CFGS s'obre

Un curs amb els dies comptats

La formació per entrar a CFGS desapareixerà

El curs d'accés a CFGS per als que estiguin en possessió d'un títol de tècnic de grau mitjà, o les proves per ingressar-hi, despareixeran, segons les previsions de la LOMCE, el 2016, quatre anys després del seu naixement.

La norma preveu que els centres instaurin un procés d'admissió només quan la demanda superi l'oferta.

Els que es matriculin en un CFGS a partir del curs 2016-2017 ja no tindran aquest filtre, almenys quan hi hagin places vacants de l'especialitat a cursar.

 
Arriba la darrera enquesta
d'inserció a cicles formatius


Qui treballa a la FP?

El Departament d'Ensenyament i el Consell de Cambres de Comerç de Catalunya tenen previst presentar, demà divendres, un nou estudi d'inserció laboral de la FP, aquest cop dels graduats de CFGS i CFGM que van finalitzar els seus estudis el 2012.

El treball, basat en una enquesta, confirmarà previsiblememnt la tendència apuntada en el darrer estudi, que mostrava que en temps de dificultats per trobar ocupació cada cop són més els graduats que aposten per continuar formant-se.
Tornen les activitats IQS


Activitats IQS per a alumnes de batxillerat

L'Institut Químic de Sarrià (IQS) de la Universitat Ramon Llull (URL) enceta el mes de febrer el programa d'activitats dirigides a estudiants de primer i segon de Batxillerat relacionades amb la Química, l'Enginyeria Química, la Biotecnologia, la Farmàcia, l'Enginyeria Industrial i l'Administració i Direcció d'Empreses, disciplines que es corresponen, en tots els casos, amb la seva oferta formativa.

Les sessions, que es perllongaran fins al maig, permeten aprofundir en temes que es treballen al Batxillerat, aclarir dubtes sobre la trajectòria formativa a seguir o confirmar una vocació incipient.

Els participants tenen l'oportunitat de treballar als laboratoris i tallers del centre o, en l'àmbit dels estudis econòmics, veure com iniciatives cientificotecnològiques s'han acabant convertint en projectes empresarials.

Les activitats se celebren a l'IQS, són gratuïtes i s'hi poden inscriure tant els estudiants de manera individual com els centres educatius.
 
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email