No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
El grau de Primària en alternança de la UdL preveu pràctiques en una escola des de primer

Formació dual al grau de Primària


La UdL ofereix cursar els estudis en la modalitat d'alternança des de primer curs: tres dies a la setmana a la universitat i dos en una escola

Els estudis d'Educació Primària són una mina de propostes innovadores. Al costat de la possibilitat de matricular-se en un doble grau, aparellant-se amb Educació Infantil, o de cursar-los en anglès, la Universitat de Lleida (UdL) ofereix des del 2012 una fórmula, que anomena modalitat en alternança, que combina la presència a l'aula amb l'estada en un centre educatiu des de primer curs per poder fer pràctiques de forma intensiva. Es tracta d'anar a la universitat de dilluns a dimecres i de ser a l'escola assignada els dijous i els divendres.

La mateixa universitat encara ofereix als estudiants d'Educació Primària una altra alternativa: cursar matèries específiques del grau en anglès.

Nou de les 12 universitats del sistema universitari català tenen a la seva programació estudis de Primària, gairebé tots amb itineraris curriculars diferenciats al quart i últim curs de la titulació.

La Universitat de Barcelona ofereix fins a 8 itineraris diferents, l'Autònoma (UAB) n'oferta 7 i 7 més la Universitat de Girona (UdG). Entre les privades, la Universitat Internacional (UIC) en té 12 i Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull (URL), 7.

A més d'itineraris que es corresponen amb les tradicionals especialitzacions, Educació  Física, Musical o Plàstica, n'hi ha d'altres de novedosos: Aprofundiment curricular (UB), Teologia catòlica i la seva pedagogia (UdG), Activitat científica (Blanquerna) o Educació socioemocional a la UIC.
Les seus de l'ESMUC, a dalt,
i de l' Institut del Teatre

Més ensenyaments artístics al web

A l'oferta d'ensenyaments artístics superiors (titulacions que són equiparables als graus universitaris) que fins ara es podia trobar al portal, hem incorporat les propostes de dos nous centres, l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), i l'Institut del Teatre, que s'afegeixen a les de l'Escola Superior de Disseny i Arts Plàstiques (ESDAP) i l'Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya.

L'ESMUC imparteix el títol de Música i l'Institut del Teatre, els d'Art Dramàtic  i Dansa. Amb aquests tres estudis, ja són 11 les titulacions  artístiques que es poden consultar a UNportal.

El web preveu anar incorporant de forma progressiva  l'oferta d'aquest tipus de formació a Catalunya fins arribar a completar-la.
El cartell dels premis
de Recerca de Batxillerat

Premis a la recerca de Batxillerat

Els estudiants de segon curs de Batxillerat disposen fins al dilluns 17 de març per poder presentar els treballs de recerca realizats durant l'últim any de l'etapa a la 13a edició dels premis que convoca la Universitat Ramon Llull (URL).

El jurat concedirà cinc premis als millors treballs en els àmbits de les Arts, les Humanitats, les Ciències Socials, la Tecnologia i les Ciències de la Natura i de la Salut. Els guanyadors rebran un ordinador portàtil i un diploma honorífic.

Aquesta és la 13a edició d'aquest certamen al qual l'any passat es van presentar 236 treballs de recerca provinents de 123 centres educatius públics i privats de 68 municipis catalans. L'àmbit de Ciències de la Natura i de la Salut, amb 85 propostes, va ser el que va tenir més competència, seguit pel de Ciències Socials, amb 56 treballs.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email