No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Un MOOC de la UAB, un dels centres capdavanters en oferir els cursos a Catalunya
 

La universitat que ve


UAB, UPF i UdG ofereixen 9 cursos en obert a la xarxa (MOOC); la Generalitat subvenciona la impartició de 14 noves propostes formatives gratuïtes en línia de les universitats catalanes per al 2014

El fenomen dels cursos massius oberts i en línia (MOOC, de Massive Open Online Courses), importat dels EUA fa menys de dos anys, pren embranzida a Catalunya. D'una banda, hi ha tres universitats que ja n'oferten: la Universitat Autònoma (UAB) n'imparteix quatre, la de Girona (UdG), tres, i la Pompeu Fabra (UPF), dos. D'altra banda, les 12 universitats públiques i privades del sistema català han presentat propostes que acollir-se a les subvencions de la Generaliltat per poder programar aquest any 14 nous MOOC. La Xarxa Vives, que aplega 21 centres superiors de l'àmbit de la parla catalana, també en programa un de lingüístic.

L'Estat espanyol lidera, amb diferència, l'oferta d'aquest tipus de cursos universitaris a Europa, amb 111 propostes a finals del 2013, segons un informe que acaba de publicar la Càtedra Telefónica de la UPF. Més d'un terç de les universitats espanyoles, un total de 28, en tenen. Ciència i tecnologia i Ciències socials i jurídiques són els àmbits que programen més cursos.

L'oferta catalana ja passa per davant de la d'altres països europeus, entre els quals Holanda, que diposa de 8 MOOC, Bèlgica (5), Finlàndia (5), Turquia (3) o Irlanda (2). No hi encara dades de demanda, però sembla ser que comença a tenir entitat.

Els cursos oberts massius i en línia tenen una durada de 7 setmanes de promig i requereixen que l'estudiant hi dediqui unes quatre hores setmanals, d'acord amb l'esmentat informe. Tot i que són gratuïts, si es vol un certificat d'aprofitament s'ha de pagar una taxa, encara que és reduïda. Ara s'estudia si amb exàmens presencials es poden atorgar crèdits ECTS, o sigui convalidar crèdits dels graus oficials.
L'oferta de places de cicles es
donarà a conèixer al maig

La nova oferta d'FP, el 9 de maig

Ensenyament publicarà l'oferta de places de Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) i de Grau Superior (CFGS) per al curs vinent el divendres 9 de maig, només quatre dies abans que el dimarts 13 de maig es puguin començar a presentar les sol·licituds per demanar una plaça a un CFGM, un tràmit que es podrà dur a terme fins al 23 del mateix mes.

En el cas dels cicles superiors (CFGS), les peticions s'hauran de cursar entre el 27 de maig i el 6 de juny.

A finals de juny, el dimecres 25 concretament, es donarà a conèixer l'oferta definitiva de places, tant de CFGM com de CFGS. Dos dies després es publicaran les llistes de preinscrits admesos a grau mitjà, i el 30 de juny, les de grau superior. La matrícula s'haurà de formalitzar en tots els casos entre els dies 1 i 9 de juliol.
El CITM omplirà el seu
estand del Saló d'activitats

Els tallers del CITM tornen al Saló

El Centre de la Imatge i Tecnologia Multimèdia (CITM) de la UPC portarà al Saló de l'Ensenyament nous tallers i activitats en l'àmbit multimèdia i dels videojocs.

Al Taller de Realitat Virtual els visitants podran gaudir de les noves ulleres Oculus Rift. Al Taller de Videojocs, jugaran amb les creacions dels  exalumnes del màster en Disseny i Creació de Videojocs de la UPC School i podran veure en directe com es dissenyen i es desenvolupen videojocs. I al Taller d'Imatge Generada per Computadora viuran  un viatge en el temps i l’espai en què descobriran les possibilitats creatives de les noves tecnologies de la imatge.

Qui vulgui informació dels graus en Fotografia i Creació DigitalMultimèdiaDisseny i Desenvolupament de Videojocs, rebrà atenció personalitzada a l’espai annexe a l’àrea de dinamització multimèdia.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email