No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Un total de 6 CFGS s'impartiran a partir de setembre sota la tutela de la UAB i la UVic

La FP desembarca a la universitat

La UAB i la UVic comencen a impartir cicles formatius de grau superior davant la creixent demanda d'aquesta oferta formativa

El tret de sortida l'han donat la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat de Vic (UVic), que el curs vinent començaran a impartir, a través de les seves respectives fundacions, sis cicles formatius de grau superior (CFGS), tres cadascuna. La demanda d'aquest tipus d'oferta, que tot fa pensar que anirà en augment, ha dut les dues universitats a fer un pas endavant, tot i les reticències d'un sector de la comunitat universitària i de la pròpia Administració.

La UAB, que oferirà Comerç internacional, Direcció de serveis de restauració i Prevenció de riscos professionals, s'ha atrevit a publicar-ne els preus, privats òbviament, ja que es tracta d'ensenyaments que no estan subvencionats per les partides públiques dedicades als ensenyaments universitaris.

Tot i que els preus estan lluny dels 360 euros anuals que es demanen als instituts públics per als mateixos estudis, la forquilla, que va dels 3.800 euros que costa Comerç internacional, als 5.000 que s'han de pagar per cursar Prevenció de riscos professionals (al llarg de 10 mensualitats), són similars als que demanen altres centres d'educació superior de titularitat privada.

La UVic oferirà el CFGS de Processos i qualitat en la indústria alimentària, en aliança amb la Federació Catalana d'Indústries de la Carn; Animacions 3D, jocs i entorns interactius, de la branca d'Imatge i So, i uns estudis vinculats a la informàtica: Desenvolupament d'aplicacions multiplataforma.

Els sis cicles triats per les dues universitats compten amb una inserció laboral satisfactòria i pertanyen a ensenyaments professionals que permetran als que finalment aconsegueixin el títol de tècnic superior convalidar força crèdits, fins a 78 ECTS en algun cas, si opten per cursar un grau universitari.

Centres universitaris privats adscrits a les universitats públiques, com Gimbernat, en el cas de la UAB, que ofereix el CFGS de Desenvolupament d'aplicacions web i dos estudis més de CFGM, també han decidit apostar per la FP.
El centre ofereix 20 cicles

Jornada per a professors sobre la FP

Salesians de Sarrià , que ofereix una vintena de cicles formatius de grau mitjà i superior, organitza el dimecres 26 de març a la tarda (entre les 16 i les 19.30 hores) una Jornada d’orientació sobre la FP adreçada a departaments psicopedagògics, tutors de 3r i 4t d’ESO i professors de tecnologia.

La trobada comptarà amb la presència de la filòsofa i catedràtica de la UAB Victòria Camps, que farà una conferència.

Els assistents podran conèixer què és l'FP des de dins i realitzar un taller pràctic (des de la creació d’un marc de fotos, passant per l'estampació d’una samarreta, fins a la creació d'un joc per a Android en 1 hora). La jornada és gratuïta i no hi ha límit d’assistents per escola.

Us podeu descarregar la invitació i formalitzar la inscripció fins el divendres 21 de març.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email