No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
La nota mitjana de la selectivitat ha arribat aquest cop al 6,474

La selectivitat, llums i ombres


El bosc: quasi 25.000 dels poc més de 26.000 estudiants que s'han presentat el juny a les proves d'accés a la universitat les han aprovat

Els arbres: 4.942 han suspès el català, 7 .262 l'anglès i 6.631 dels 10.188 que es van examinar de Matemàtiques no van aconseguir treure un 5


JORDI CASABELLA
Per primera vegada un alumne ha tret un 10 a la fase general de la selectivitat, el nombre d'estudiants que ha aconseguit superar les proves d'accés a la universitat ha continuat creixent i la nota mitjana dels exàmens també. S'han comptabilitzat 323 joves que han obtingut un 9 o més de mitjana, com no s'havia vist mai abans. Cert.

Tan cert com que el 64% dels que es van examinar de Matemàtiques i el 27% dels que ho van fer de Matemàtiques aplicades a les ciències socials no se'n va sortir, igual que el 29% dels que es van presentar a la prova d'Anglès i el 19% dels que es van enfrontar a la de Català.

Hi ha hagut altres percentatges lletjos, segons les dades de la Secretaria d'Universitats: 20% de no aprovats a Història de la Filosofia i 16% a Història. Aquestes dues matèries formen part, juntament amb les llengues (català, castellà i anglès) del grup de cinc assignatures del que tothom que concorre a les proves ha d'examinar-se obligatòriament. A Castellà, un 12% ha suspès.

O sigui, 95 de cada 100 estudiants han obtingut una qualificació mitjana que els habilita per accedir a la universitat, però, en molts casos, amb unes mancances que fan pensar que en el millor dels supòsits necessitaran crosses per transitar-hi. El camí cap a l'èxit no s'improvisa, como ho demostren els expedients de batxillerat de les millors notes de la selectivitat de les demarcacions de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, aquest cop quatre nois.

Una darrera reflexió al fil de les voluntats dels quatre millors. Tots s'inclinen per les ciències o les enginyeries. Es fa urgent prestigiar les lletres.
Una sessió a la clínica de la FUB
 

La FUB potencia la simulació clínica als estudis de Ciències de la Salut

Els plans d'estudi dels graus d'Infermeria, Fisioteràpia, Podologia i Logopèdia que la Fundació Universitària del Bages (FUB) imparteix a Manresa potencien el component pràctic de la formació a les instal·lacions de la Clínica Universitària.

L'equipament, dotat de moderna tecnologia, té un ús docent, en els vessants teoricopràctic i de simulació clínica, i un ús assistencial en els seus 3.500 m2.

Els estudiants es poden entrenar en espais com l'habitació o la consulta hospitalària, el quiròfan o el box de l'UCI, on es recreen situacions clíniques, i alhora poden seguir les actuacions dels professionals davant de casos reals.

Els estudis de Ciències de Salut de la FUB estan adscrits a la Universitat Autònoma (UAB).
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email