No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
L'atur castiga molt menys als titulats universitaris que als que no tenen estudis superiors

El 84% dels nous titulats universitaris tenen feina 


Les professions sanitàries són les que millor s'adeqüen al mercat laboral, segons l'estudi de l'Agència de Qualitat del Sistema Universitari realitzat als graduats del 2011

La pèrdua d'ocupació a les enginyeries i a arquitectura a consequència de la crisi de la construcció s'estabilitza

L'informe del 2014, fet a partir de les respostes de més de 17.400 titulats, evidencia que, en temps de dificultats econòmiques, la formació superior encara és més valuosa per aconseguir treball


La nova macroenquesta de l'Agència de Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), en què han participat més de 17.400 universitaris que van obtenir el títol l'any 2011, mostra que, tres anys després de concloure els estudis, un 84% dels titulats treballen, mentre que un 12% es troben a l'atur. Un altre 4% segueixen estudiant o no busquen feina per raons de maternitat o d'altre tipus.

Si aquests resultats es comparen amb els de l'enquesta anterior, realitzada el 2011 amb els titulats del 2008, s'observa que el percentatge d'aturats ha crescut quatre punts, del 8% al 12%.

Feines de nivell més baix
El treball, presentat aquest matí, assenyala que el percentatge de titulats ocupats que no fa funcions de nivell superior s'ha situat en un 22%.

D'altra banda, l'enquesta conclou que les professions sanitàries són les que millor s'adeqüen actualment al mercat de treball, com el 2008 ho eren les feines relacionades amb el grau d'Arquitectura i el 2011 ho van ser les vinculades als estudis de mestre.

No valen les prediccions
Els redactors del treball subratllen que, en un món laboral canviant, això demostra que no es poden fer prediccions a llarg termini sobre el futur professional dels titulats, i que el que cal tenir és una bona preparació i una bona capacitat per adaptar-se i gestionar la carrera professional.

L'AQU detecta que és a la branca de Salut on hi ha més feina (8% d'atur), mentre que els estudis d'Humanitats són els que més pateixen (16% d'atur). No obstant, s'assenyala també que l'elevada ocupació en l'àrea de Salut no es correspon amb la qualitat d'aquesta inserció, tenint en compte que només el 63% dels que treballen en l'àmbit sanitari ho fan a temps complet, cosa que s'explica per la proliferació de substitucions o guàrdies en determinades ocupacions.

Bones notícies per a enginyers i arquitectes
Una dada destacable és que l'àrea d'Enginyeria i Arquitectura, que en l'anterior enquesta apareixia com a molt castigada pels efectes de la crisi del sector de la construcció, gairebé no ha perdut ocupació respecte al que ja va recollir l'informe del 2011, el que fa pensar que la crisi d'aquest sector està estabilitzada.

El treball aprecia una forta caiguda de l'ocupació pública, de l'ordre del 10% respecte al 2011, cosa que hauria perjudicat greument els titulats de les àrees d'Humanitats (dedicats a l'educació) i de les Ciències Experimentals (recerca).

Valor afegit en temps de crisi
L'informe de l'AQU indica que, si el 2008, quan encara no s'havien deixat sentir els efectes de la crisi econòmica, la diferència entre la població que tenia estudis primaris i els que en tenien d'universitaris era, a l'hora de tenir feina, de 7 punts a favor dels últims, ara aquesta diferència s'ha eixamplat i ja són 18 els punts percentuals que separen els uns dels altres. O sigui, que els temps difícils atorguen un plus de valor afegit als estudis universitaris.
La Vila de l'Autònoma

La UAB ofereix apartaments al campus de Bellaterra per 220 euros mensuals


Viure en un apartament al campus de Bellaterra de la Universitat Autònoma (UAB), on hi resideixen prop de 2.000 estudiants, a tocar de les aules, amb activitats durant tot l'any i tot tipus de serveis, comerços, piscina i camps d'esports, i fins i tot amb autobús nocturn que connecta amb Barcelona, costa des de 220 euros mensuals (aigua i llum a banda) en un pis compartit.

Un dels punts forts d'aquesta opció d'allojament rau en el fet que permet a l'estudiant aprofitar al màxim l'estada a la universitat. De fet, un estudi de la UAB assegura que el rendiment acadèmic dels que resideixen al campus és superior al de la resta dels matriculats.

El complex de la Vila Universitària, que va néixer amb els Jocs Olímpics de Barcelona'92, es pot visitar fins al 28 de juliol en hores convingudes.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email