No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Els graus de Magisteri figuren entre els estudis universitaris més demandats

La nota de tall de Magisteri cau a totes les universitats


L'obligatorietat d'aprovar els exàmens de català i de castellà de la selectivitat per accedir als estudis de Mestre, instaurada per primer cop, provoca un descens generalitzat de la demanda

La qualificació mínima a Educació Infantil de la UB passa del 9,163 de fa un any al 7,402.

A  la UAB, la nota d'Educació Infantil baixa encara més: del  9,100 al 6,276

A Educació Primària passa tres quarts del mateix: a la UAB la nota de 8,998 del 2013 s'ha convertit en un 6,854. I a la UB es redueix del 8,540 al 6,298

A Girona, Lleida i Tarragona ja es pot cursar Infantil amb un  5

Baixen, fins i tot, les qualificacions per accedir al doble grau d'Infantil i Primària. La nota més alta s'exigeix a la UB: 10,748Les notes de tall per poder començar a cursar un grau a les 7 universitats públiques de Catalunya i a la UVic-CC durant el curs 2014-2015, que s'acaben de fer públiques, mostren un descens generalitzat de les qualificacions d'accés als estudis de Magisteri (Educació Infantil i Educació Primària). La nota de tall s'elabora tenint en compte l'oferta i la demanda de places, de manera que si baixa aquesta última i es manté l'oferta, com ha succeït, la nota requerida disminueix.

La raó que explica aquesta caiguda té a veure amb la nova exigència d'aprovar els exàmens de català i castellà de la selectivitat amb una mitjana de 5 entre les dues proves (i un mínim d'un 4 en cadascuna d'aquestes matèries) per poder-s'hi matricular.

Els que no han aconseguit aprovar aquests exàmens han hagut de desistir d'accedir als estudis d'Infantil i Primària i això ha fet baixar la nota mínima d'admissió.

Després de les dobles titulacions de Fisica + Matemàtiques de la UAB i la UB, que segueixen encapçalant el rànquing de notes més altes (12,741 i 12,562, respectivament), han tornat a situar-se els estudis de Medicina.

El llistó del grau de Medicina puja a les 6 universitats que l'imparteixen. A la UB es demana un 12,460 per entrar-hi, quan fa un any era un 12,408. A la UdG, on el 2013 s'hi podia accedir amb una nota inferior a 12, aquest cop es reclama un 12,058.

El grau de Filosofia, Política i Economia de la UPF, amb un 11,968, encapçala la classificació a Ciències Socials. Dos graus més d'aquesta universitat, International Bussiness Economics i Periodisme, s'hi acosten.

A l'àmbit de les enginyeries, Enginyeria Física de la UPC demana més d'un 12 i Enginyeria en Tecnologies Aeroespacials també se situa per sobre d'aquesta xifra.

Les biologies es mantenen també al top-10 dels estudis amb una nota més elevada d'entrada.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email