No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Els millors estudiants tenen tirada cap a les titulacions de l'àrea científico-tècnica

Ciències i Lletres, la gran asimetria

 

Les branques de Ciències, Ciències de la Salut i Enginyeria acaparen les notes de tall més altes

L'última enquesta de l'AQU sobre la inserció laboral dels titulats evidencia que els que procedeixen de les ciències i les enginyeries gaudeixen de millors condicions contractuals i tenen el sous més elevats


JORDI CASABELLA
Les notes de tall del curs 2014-2105 han vingut a donar la raó, un cop més, als que, tal vegada assenyalats com a simplistes, afirmen que els millors estudiants s'inclinen pels estudis tècnics o científics a l'hora de triar un grau.

Les proves que desmunten les acusacions de parlar pel boc gros s'acumulen: Física + Matemàtiques torna a liderar el rànquing de qualificacions (12,741), per davant de Medicina (on s'ha necessitat més d'un 12 per entrar a les 6 universitats públiques que l'ofereixen), Enginyeria Física i Enginyeria en Tecnologies Aeroespacials. Ciències Biomèdiques, Genètica, Enginyeria Biomèdica, Enginyeria en Vehicles Aeroespacials, Odontologia, Veterinària, Biotecnologia, Bioquímica i Física + Química se situen a continuació.

Només una titulació singular de Ciències Socials, International Business Economics, Filosofia, Política i Economia (un grau també únic i innovador), els estudis de Publicitat i Relacions Públiques, Periodisme i el doble grau d'Educació Infantil i Educació Primària a la UB treuen el cap entre els llocs destacats.

L'argumentari dels partidaris del blanc o negre, dels que pensen que malaguanyat és l'estudiant brillant que no s'entrega a la causa de les ciències, s'enriqueix amb exemples com els dels quatre estudiants que van treure la millor nota de la fase comuna de la selectivitat (en un dels casos un 10) a les demarcacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. Tres volen ser enginyers i un, biòleg.

Dies després que els diaris els entrevistessin es va saber que el Centre de Formació Interdisciplinària Superior (CFIS) de la UPC matricularia aquest any a dos estudiants que hi arriben amb una nota de 14, o sigui que han obtingut un 10 a la fase comuna de la selectivitat i quatre punts addicionals (el màxim possible) a la fase específica dels exàmens d'accés a la universitat. Si no han sortit als diaris és perquè han fet el batxillerat en centres amb un pla d'estudis estranger i s'han examinat de la selectivitat a la UNED.

L'Agència de Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) ha estat l'últim aliat involuntari de l'axioma ciències=èxit. L'enquesta que acaba de donar a conèixer sobre els que van finalitzar els seus estudis universitaris el 2010 mostra com la inserció laboral dels titulats de les enginyeries i les disciplines científiques passa per davant dels graduats en lletres, en alguns casos molt per davant, tant pel que fa a les condicions contractuals de què disfruten com dels sous que guanyen.

Sembla haver arribar l'hora, doncs, de preguntar-se què es pot fer per prestigiar les disciplines de caire més humanístic, lingüístic i també social que avui són invisibles per als millors estudiants.
L'IQS inaugurarà un nou
laboratori el setembre

L'IQS tindrà un gran laboratori per
fer pràctiques de Biotecnologia

L'Institut Químic de Sarrià (IQS) de la Universitat Ramon Llull (URL) té previst inaugurar al setembre el que serà el laboratori docent més gran d'Espanya per fer pràctiques de Biotecnologia, un grau que el centre imparteix des del curs passat.

El nou equipament, adreçat inicialment als estudiants de segon i tercer curs,  permetrà que fins a 60 alumnes hi facin pràctiques de manera simultània.

El laboratori farà possible que els estudiants puguin experimentar individualment el que hauran après previament a l'aula i que disposin de tres hores diàries de pràctiques de mitjana.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email