No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
El catàleg d'opcions per estudiar un grau està previst que continuï creixent.

Els canvis que ens esperen


No ha començat encara el nou curs acadèmic a la universitat i ja s'anuncien canvis per quan s'acabi.  D'aquí a un any, o sigui per al curs 2015-2016, hi haurà universitats catalanes que impartiran graus de tres anys (180 crèdits), calcula la Generalitat.

Paral·lelament, i a banda d'escurçar els graus, les universitats pensen a oferir nous títols que resultin atractius per als estudiants. Els graus de Comunicacions Mòbils, Crim i Justícia o Estudis Sino-Hispànics figuren entre la vintena que hi ha sobre la taula per al curs 2015-2106.


Tot i que hi ha molts més interrogants que respostes, sembla que l'única reforma que els actuals responsables del Ministeri d'Educació pensen dur a terme en matèria universitària abans que finalitzi el seu mandat, previst per a finals del 2015, és la de deixar en mans de les universitats la impartició de graus de 180 crèdits, 60 menys (un curs) que ara. 

La fórmula s'arrodoniria amb la creació de nous màsters de 120 crèdits (2 anys), de manera que el sistema actual (4+1), o sigui quatre anys de grau més un any de màster en la majoria dels casos, convisqués pacíficament amb el 3+2, habitual a la Unió Europea, de manera que el resultat final fos el mateix, almenys per a aquells que estiguin disposats a fer un postgrau.

Mentre el canvi arriba, les universitats catalanes preparen noves propostes d'estudis. La Universitat de Barcelona (UB) vol tirar endavant el grau de Ciències del Mar que ja va intentar posar en marxa per al curs que ara comença.

La Pompeu (UPF) és la que es mostra més activa a l'hora de programar nous estudis. Entre les noves propostes hi figura el grau en Comunicacions Mòbils (un dels àmbits més dinàmics dins del món de les telecomunicacions), que impartiria juntament amb la Politècnica (UPC).

A la sala d'espera de l'autorització també hi ha títols que busquen una via per revitalitzar les disciplines de l'àrea d'humanitats, com els Estudis Sino-Hispànics que persegueix la Universitat de Lleida (UdL).

Títols suggerents, com el de Crim i Justícia, i prosaics, com Dret Europeu Global, s'alternen a l'espera de la llum verda.
El cicle se centra en la
seguretat a l'entorn laboral.

 

FP superior al campus de la UAB

La Fundació UAB i l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral situada al campus de Bellaterra ofereixen la possibilitat d'obtenir el títol de tècnic superior en Prevenció de Riscos Professionals en un any.

Es tracta d'un cicle superior (que es cursa en règim semipresencial) compatible amb l'activitat laboral, que permet formar-se com a expert en tècniques que aconsegueixin evitar o disminuir els accidents de treball i les malalties professionals.

El centre, que també imparteix el grau universitari en Prevenció i Seguretat Integral, reconeix fins a 60 crèdits ECTS (o sigui un curs acadèmic) als que hagin cursat el cicle superior de Prevenció en Riscos Professionals que desitgin continuar estudiant.

La matrícula del cicle continua oberta.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email