No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
 Als estudis de CAFE avaluats per l'AQU (UB, UdL, Blanquerna de la URL i UVic-UCC), la xarxa de contactes ha resultat ser molt efectiva per aconseguir ocupació.

Qui té contactes, té un tresor


La xarxa de contactes personals i familiars és, amb diferència, la primera via d'accés a la feina dels titulats universitaris a Catalunya, segons evidencia l'última enquesta de l'Agència de Qualitat per al Sistema Universitari (AQU).

A la gran majoria de les titulacions analitzades en el darrer treball de l'Agència de Qualitat Universitària (que a començaments del 2014 va preguntar a una àmplia mostra de titulats del 2010 si tenien feina i com l'havien trobat), els contactes personals i familiars passen per davant de les oposicions, les borses de treball d'institucions i col·legis professionals, les pràctiques, els serveis de la universitat o bé les demandes a internet com a trampolí que els ha permès aconseguir un treball.

Això val per als estudis de Medicina, Educació Infantil, Educació Primària, Dret, Psicologia i ADE (tot i que en aquesta última titulació internet té una funció destacada), per esmentar-ne alguns dels que tenen més estudiants. I encara és més acusat a Belles Arts i Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (CAFE).

A la UB, per exemple, el percentatge dels titulats en CAFE que diuen que han arribat a tenir una ocupació gràcies a la xarxa de contactes s'enfila fins al 80%.

La importància de les amistats i els familiars també és notoria en diferents enginyeries, com la Civil, o la de Tecnologies Industrials, una de les titulacions que compta amb més estudiants, tot i que en aquest àmbit sovint tenen més pes a l'hora de trobar feina els serveis de les universitats i les pràctiques, com és el cas de la Politècnica (UPC) o d'alguns centres privats.

A Enginyeria Informàtica de la UPC, per exemple, el 50% de les insercions s'han assolit a través de la universitat i la realització de pràctiques en empreses.
Els dos campus de la UIC,  Sant
Cugat, a dalt, i BCN, a baix.

La Universitat Internacional convida els estudiants de Batxillerat i CFGS
a visitar els seus dos campus


La Universitat Internacional de Catalunya (UIC) ofereix als estudiants de segon curs de Batxillerat i de CFGS la possibilitat de visitar els seus campus al llarg d'un matí durant el qual poden participar en una sessió pràctica relacionada amb els estudis que els interessen.

Dels estudis que la UIC imparteix al campus de Barcelona és possible fer una pràctica experimental d'Arquitectura, Comunicació Audiovisual, Publicitat i Relacions Públiques, Periodisme, Humanitats, Dret, Educació Infantil i Primària. I al campus de Sant Cugat, de Medicina, Fisioteràpia, Infermeria i Odontologia.

Un autocar de la universitat recollirà els alumnes a primera hora del matí i els retornarà a l'escola a partir de les 13 hores, un cop hagi finalitzat l'activitat. Les primeres jornades se celebraran els divendres 24 d'octubre i 7, 14 i 28 de novembre. Cal inscriure-s'hi.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email