No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Graus d'aeronàutica ocupen un lloc destacat al Top-10 de baix abandonament a 1er. curs.

Biologies, enginyeries aeroespacials i farmàcia, els estudis que menys s'abandonen el primer anyEls graus de Biologia Ambiental i Genètica són, amb els d'Enginyeria en Vehicles Aeroespacials, Enginyeria d'Aeronavegació i Farmàcia, els que menys desercions registren a primer curs.

En cap d'ells l'abandonament va arribar durant el primer any al 6%, segons les dades del 2013 de la Secretaria d'Universitats. El percentatge inclou els que van deixar la titulació per cursar-ne una altra.

Alguns dels 7 graus de Medicina que s'imparteixen a Catalunya també van aconseguir retenir més del 95% dels estudiants de primer.

Comunicació Audiovisual, Periodisme, Educació Infantil i Conservació i Restauració de Béns Culturals completen El Top-10 de les titulacions  amb menys abandonament a l'inici de l'itinerari universitari.A Biologia Ambiental, una titulació que ofereix en exclusiva la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), només un 1,4% dels estudiants de primer curs (65 places) van deixar-ho estar. A la titulació germana de Genètica, que a Catalunya també imparteix en solitari la UAB, i on aquest curs s'ha demanat una nota superior a 11 per ingressar, van ser un 2,9%.

A Enginyeria en Vehicles Aeroespacials que programa la Politècnica (UPC) a Terrassa (6o places) les desercions van ser mínimes: un 1,6%. I a Enginyeria d'Aeronavegació, que s'imparteix al campus de Castelldefels, molt poques: 5,9%.

Els estudis de Farmàcia de la Universitat de Barcelona (UB) (350 places de primer) van perdre el primer any menys del 5% dels seus estudiants. Són, amb els títols de Medicina de la mateixa UB i de la UAB, un dels graus d'aquesta categoria del Top-10 amb un nombre més alt de matriculats.

Tot i que fins al curs 2013-2014 no hi havia cap altra opció per cursar aquesta titulació, des del curs actual la UB ofereix 20 places d'un doble grau de la mateixa família, Farmàcia + Nutrició Humana i Dietètica, i IQS-Blanquerna, de la Ramon Llull (URL), programa el grau de Farmàcia (80 places).

Els graus de Comunicació Audiovisual i Periodisme ocupen una bona posició entre els que menys s'abandonen durant el primer curs. La primera d'aquestes titulacions es pot cursar amb aquesta denominació a 7 universitats (8 a partir del curs vinent, doncs el grau de Cinema i TV de Blanquerna (URL) passarà a dir-se Comunicació Audiovisual), mentre que Periodisme s'oferta a 7 centres universitaris diferents.

A Educació Infantil, tot i que la mitjana de desercions és superior a les que es comptabilitzen a Comunicació Audiovisual i Periodisme, hi ha centres amb menys d'un 5% d'abandonament.
Un taller de comunicació
audiovisual de Blanquerna.

 

Blanquerna organitza al gener una nova edició dels tallers per escoles
 

Del 12 al 22 de gener, Blanquerna (URL) tornarà a oferir als estudiants dels últims cursos de Batxillerat i CFGS la possibilitat de participar en els Tallers Blanquerna-Escola relacionats amb els seus estudis.

A les 19 activitats programades per les tres facultats de Blanquerna, que conduiran professors que tenen experiència laboral fora de la universitat, es mostrarà des del funcionament d'un plató de televisió fins a la forma de gestionar l'ansietat en període d'exàmens.

També s'ensenyarà a utilitzar els músculs correctament per prevenir lesions en la pràctica esportiva, com cuidar l'esquena o com usar les pissarres digitals interactives
en el medi escolar.

Per poder participar en els tallers, que es fan en horari de matí,  els centres educatius poden inscriure els seus grups d'alumnes fins al proper 20 de desembre.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email