Almenys sis cicles formatius d'FP continuaran sent d'un sol curs acadèmic de durada. A més, la UVic i la Fundació Universitària del Bages anuncien la seva federació.
Ensenyament es fa enrere amb els cicles formatius de dos anys
Almenys sis cicles formatius d'FP, quatre de grau mitjà (CFGM) i dos de superior (CFGS), la duració dels quals estava previst que passés d'un any a dos a partir del curs 2013-14, continuaran sent d'un sol curs acadèmic. La Conselleria d'Ensenyament s'ha fet enrere, i així ho ha comunicat als centres que els tenen a l'oferta d'estudis, després que recentment hagués anunciat que els CFGM de Comerç, Estètica personal decorativa, Impressió en arts gràfiques i Laboratori canviaven de nom i doblaven la seva durada, tal com estava previst, en adaptar el seu pla d'estudis a la LOE. Els CFGS de Gestió comercial i marquèting i Secretariat també es veuen afectats per aquest motiu. Les retallades, un cop més, manen.

La Direcció General de Formació Professional Inicial també ha decidit sacrificar el CFGS de Marquèting i Publicitat, de nova creació, després d'haver donat llum verda a la seva impartició als centres que havien demanat incloure'l a la seva oferta.
Consulta l'oferta d'FP per àrea geogràfica
La UVic s'alia en una federació amb la universitat del Bages
Els patronats que governen la Universitat de Vic (UVic) i la Fundació Universitària del Bages (FUB) tenen previst signar avui l'acord de creació d'una estructura federada que ha de permetre coordinar les ofertes d'estudis de grau i màster que imparteixen ambdues institucions i aprofitar sinèrgies.

La UVic té en el seu catàleg prop d'una trentena d'estudis de grau, mentre que la FUB imparteix sis graus a Manresa. Fins ara el centre universitari del Bages ha operat com un centre adscrit a la Universitat Autònoma (UAB). Tres dels estudis de grau que ofereix, Infermeria, Fisioteràpia i Educació Infantil, també figuren a l'oferta de la UVic.
Revisa l'oferta de la UVic

El nous graus del 2013-14, en un nou rànquing del Top-10

La UB impartirà Empresa internacional
en anglès

La primera universitat catalana en nombre d'alumnes incorpora al seu catàleg d'estudis el grau d'Empresa Internacional, que ofereix 80 places de primer curs. Es tracta d'un grau que s'imparteix, en una proporció superior al 75%, en anglès. La quarta part restant s'ofereix en altres llengües que són freqüents en el món dels negocis, com l'alemany, el francés, l'italià i el xinès. Està pensat per a estudiants que es vulguin incorporar a una multinacional o bé treballar en petites o mitjanes empreses amb vocació exportadora.


Lleida inaugura
el grau doble d'ADE + Enginyeria Informàtica

La Universitat de Lleida (UdL) presenta com a principal novetat un doble grau singular al catàleg d'estudis de les universitats catalanes: Administració i Direcció d'Empreses + Enginyeria Informàtica, que es cursa en cinc anys. S'oferten 10 places de primer any.

La Rovira i Virgili de Tarragona ofereix Antropologia


La universitat de Tarragona suma a la seva oferta Antropologia i Evolució Humana, un grau interuniversitari que es pot cursar de forma virtual, a través de la UOC, o de manera semipresencial, amb algunes classes al campus de la URV. L'oferta és de 150 places. És un grau addient per a aquells que estan interessats en els problemes de la diversitat cultural.

Podeu consultar la relació de noves titulacions que destaquem al Top-10 del web de graus.
Totes les newsletters es poden consultar al portal
Les cinc newsletters que hem publicat des del mes de febrer passat ja es poden consultar en una nova pestanya que hem introduit al menú superior de les webs de graus i cicles formatius. En una mateixa pàgina anirem reunint tots els butlletins electrònics a mesura que vagin apareixent, de manera que l'usuari se'ls podrà descarregar.
                                                                                                                                                                                   
 Segueix-nos
Copyright © Unportal, Tots els drets reservats.

D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona 

Contacta'ns:
info@unportal.net
Dona't de baixa   Modifica les teves dades personals