No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Els graus de 3 anys podrien augmentar el cost dels estudis dels que optin per un màster.

Graus de 3 anys: s'obre la veda


L'aprovació, divendres, del decret que flexibilitza la durada de les titulacions universitàries, ha obert finalment la porta als graus de tres anys, de manera que, a partir d'ara, conviuran els estudis de 3 cursos amb els de 4 i alguns de 5 (els que, com Medicina, estan sotmesos a regulacions d'àmbit europeu).

Tot i l'acord dels rectors, en el sentit d'esperar al curs 2017-2018 per aplicar la reforma, i l'anunci de la Secretaria d'Universitats del Govern català, que va dir que no hi hauria carreres de tres anys fins al 2016-2017, el cert és que la lletra petita dels acords dóna via lliure perquè el setembre el curs s'obri a Catalunya amb sis titulacions de curta durada.

Es tracta dels graus de Ciències del Mar (UB), Estudis Globals (UPF), Bioinformàtica (UPF-UB-UPC), Disseny i Desenvolupament de Videojocs (UdG), Animació (La Salle-URL) i Creació i Producció Digital (ENTI, centre privat adscrit a la UB). Tots són títols que està previst que s'imparteixin per primer cop el curs 2015-2016. A aquests s'hi podria afegir finalment el grau de Gestió Esportiva, que Blanquerna (URL) incorpora a la seva programació.


Verificacions en marxa
L'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari  de Catalunya (AQU) ja ha manifestat la seva predisposició a verificar els plans de tres anys d'aquests estudis, després que la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya acordés, l'octubre passat, que una de les condicions per donar llum verda a aquests graus era que fossin "preferentment de tres anys".

És d'esperar també que hi hagi noves propostes d'estudis universitaris de grau que es vulguin incloure a la programació per al curs 2016-2017 que també incorporin aquest requisit.

El que previsiblement trigarà encara dos anys a arribar és la reconversió de les actuals titulacions de 4 anys en 3, tot i que ningú no dubta que s'acabarà imposant.

Una fórmula més apropiada
Els experts coincideixen a dir que té sentit pensar que és preferible cursar un grau de Matemàtiques, per posar un exemple, de 3 anys de durada, que després es pugui completar amb un màster de dos anys orientat a l'exercici de la professió docent o bé a poder treballar en el sector financer, que no pas la fórmula actual.

Presses i costos
El problema rau en les formes (les presses i la unilateralitat amb què el Ministeri d'Educació ha imposat la normativa) i en els diners, o sigui en el fet que un estudiant acabi pagant per un primer curs de màster el doble que el que li costa el quart curs de grau. En aquest sentit, sembla que hi ha la voluntat per part del Ministeri i la Generalitat d'evitar que la nova estructura penalitzi la butxaca de les famílies. El temps ho dirà.
Un dels objectius de les JPO és
informar de les sortides laborals

 

Jornada de portes obertes a
tots els campus de la UPC

Els campus de Barcelona, Castelldefels, Manresa, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Vilanova i la Geltrú  i Igualada de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) celebren conjuntament, el dimecres 25 de febrer, una Jornada de Portes Obertes adreçada a estudiants que estan cursant el Batxillerat o bé CFGS, pero també oberta al professorat de secundària.

Els assistents rebran informació sobre els estudis que s'ofereixen i les sortides professionals de cadascun d'ells i podran participar en una visita guiada a les instal·lacions i els laboratoris dels centres.

La UPC i els seus centres adscrits imparteixen prop de 130 títols de grau, prop de la meitat dels quals són dobles titulacions.

Per poder assistir a les Jornades de Portes Obertes cal inscriure-s'hi.
Les sessions del taller-concurs
Comunika se celebren els
dissabtes en horari de matí.

Sessions informatives dels
graus de la UIC el dijous 12

La Universitat Internacional (UIC) organitza, el 12 de febrer, sessions informatives dels graus i dobles titulacions d'ADE, Arquitectura, Dret, Comunicació Audiovisual, Educació Infantil, Primària, Humanitats, Periodisme, Publicitat i Relacions Públiques, Infermeria, Fisioteràpia i Odontologia.

Les sessions, que se celebraran a les 18 hores als campus de Barcelona i Sant Cugat, s'adrecen a alumnes de segon de Batxillerat i CFGS i a les seves famílies.

Els estudiants de segon de Batxillerat i CFGS interessats pels estudis de Comunicació Audiovisual, Periodisme i Publicitat també tenen l'oportunitat de participar, el 21 de febrer i el 7 de març, al taller-concurs Comunika.

Els participants, guiats pel professorat de la Facultat de Ciències de la Comunicació, crearan un audiovisual utilitzant les instal·lacions de ràdio i televisió del centre. Un jurat premiarà les millors realitzacions.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email