No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
La demanda de mestres que dominin l'anglès ha creat la necessitat de formar-los.

Autònoma i Ramon Llull són les que tenen més graus en anglès


Tot i que l'oferta encara és limitada, durant els últims anys totes les universitats catalanes han començat a introduir graus que s'imparteixen, íntegrament o parcialment, en anglès.

En una trentena de titulacions la llengua anglesa és present al pla d'estudis en una proporció igual o superior al 50%. També hi ha una quantitat semblant d'estudis que compten amb itineraris d'especialització en anglès al quart curs.

Entre els graus on aquest idioma es fa servir més sovint com a llengua vehicular es troben els d'ADE i les titulacions relacionades i els de Magisteri.

La Universitat Autònoma (UAB), entre les públiques, i la Ramon Llull (URL), entre les privades, són les universitats que més n'oferten.


La UAB ofereix ADE i Economia totalment en anglès, a banda d'Educació Primària, uns estudis en què el campus de Bellaterra va ser pioner a l'hora d'oferir la possibilitat de poder cursar-los íntegrament en la tercera llengua. En els tres casos, la demanda de places supera àmpliament l'oferta.

La desproporció entre la demanda i l'oferta encara és més evident al grau d'International Business Economics de la Pompeu (UPF), que compta amb més de 3 candidats per a cadascuna de les 90 places de primer curs disponibles.

A la Universitat de Barcelona (UB), Empresa Internacional, que s'ha començat a impartir més recentment, també ha obtingut una bona acceptació.

En l'àmbit de Salut, la Universitat de Lleida (UdL) programa el grau de Ciències Biomèdiques amb un elevat percentatge de contiguts en anglès: el 50%.

Entre les universitats privades, sobresurten alguns dels centres de la URL, com Blaquerna, La Salle i l'IQS.

La Universitat Internacional (UIC) ofereix, entre d'altres, la possibilitat de cursar el 50% de la titulació d'Arquitectura en anglès.

Pel que fa als itineraris d'especialització en anglès que es poden triar al darrer curs de la titulació, la Rovira i Virgili  (URV) de Tarragona i la Universitat de Vic (UVic-UCC) són les que més en tenen.
La jornada reuneix professors
universitaris i de Batxillerat.

 

L'IQS inicia les jornades per a professors de Batxillerat


L'Institut Químic de Sarrià (IQS) de la Universitat Ramon Llull (URL) celebrarà, el dimecres 25 de febrer a la tarda, la primera de les jornades adreçades a professors de Batxillerat que el centre organitza cada any per facilitar-los eines que els puguin ser útils en la docència.

Aquesta jornada, amb el lema Fem química per millorar el món, constarà de dues comferències, un taller i un debat sobre les implicacions que tindrà la nova estructura universitària en els estudis científics, en què intervindrà el vicerector de Política Acadèmica de la URL, Jordi Riera.

Al final de la sessió es presentarà el material didàctic 10 en Química!, que promouen l'IQS i BASF, i el premi-concurs Aquí hi ha Química, adreçat a estudiants, professors i centres de Batxillerat.
Les Escoles Gimbernat proposen
una jornada de portes obertes
amb activitats per al dissabte 21.

 

Gimbernat organitza 3 jornades de portes obertes a Sant Cugat


Les Escoles Universitàries Gimbernat de Sant Cugat del Vallès, adscrites a la UAB, organitzen el dimecres 18 i el dijous 19 de febrer, a partir de les 18 hores, les seves jornades de portes obertes.

Els assistents podran conèixer el centre a banda de rebre informació sobre els objectius acadèmics, els plans d'estudi i les sortides professionals dels estudis d'Infermeria, Fisioteràpia i Informàtica i Serveis.

Aquest any, per primer cop, el centre també convida els estudiants interessats en els estudis d'Infermeria i Informàtica a participar, el dissabte 21, entre les 10 i les 13 hores, en els actes de Viu una jornada a la universitat, on a banda de poder conèixer les instal·lacions, hi haurà activitats i tallers sobre educació per a la salut dels joves i disseny i desenvolupament de videojocs. T'hi pots inscriure.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email