No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Un estudiant de Fabricació Mecànica, una de les famílies beneficiades per la convalidació.

Els altres graus de tres anys


Almenys 9 famílies d'ensenyaments de Formació Professional (FP) tenen cicles formatius de grau superior (CFGS) que permeten als seus graduats convalidar 60 crèdits d'un grau universitari, o sigui l'equivalent a un dels quatre anys de durada teòrica dels estudis.

Totes les universitats convaliden crèdits als estudiants procedents de cicles que han completat els seus estudis i que es matriculen a titulacions relacionades amb l'FP superior que han cursat, pero als graus d'ADE i Finances i Comptabilitat de la Rovira i Virgili  (URV) de Tarragona, Educació Social i Pedagogia de la Universitat de Barcelona (UB) i Enginyeria Agroalimentària de la Universitat de Girona (UdG) se'ls pot arribar a eximir de tot un curs.

Perquè això sigui possible, els estudiants han de provenir dels CFGS d'Administració i finances, en el cas de la URV; Educació infantil, pel que fa a la UB, i Gestió i organització d'empreses agropecuàries si aspiren a aconseguir una rebaixa del nombre de crèdits en matricular-se a la UdG.

Centres com l'Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS), adscrita a l'Autònoma (UAB), deixen que els graduats dels CFGS de Sistemes electrotècnics i automatitzats o Construccions metàl·liques puguin completar un grau universitari matriculant-se de 180 crèdits, en lloc dels preceptius 240. Això si accedeixen a Enginyeria Elèctrica, en el primer cas, o a Enginyeria Mecànica, en el segon.

Tres dels cicles d'Hoteleria i Turisme (Agències de viatges i gestió d'esdeveniments, Gestió d'allotjaments turístics i Guia, informació i assistència turístiques), donen accés a un grau de tres anys de Turisme al CETT (adscrit a la UB) i de Direcció Hotelera a la UAB (en aquest darrer supòsit, als graduats del segon dels cicles esmentats). La URV arriba a convalidar 54 crèdits, quasi un any, als que opten per Turisme si vénen del CFGS de Gestió d'allotjaments turístics.

Universitats privades, com la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) atorga una rebaixa de fins a 66 crèdits als graduats d'Animacions 3D, jocs i entorns interactius que s'inscriuen al grau de Multimèdia.

Tot i que no arriben a convalidar tot un curs, Química a la UAB rebaixa 54 crèdits als que han cursat Laboratori d'anàlisi i control de qualitat i 57 als que ingressen a Educació Social provinents d'Animació sociocultural i turística del pla LOGSE.

També és freqüent trobar enginyeries de la Politècnica (UPC) que convaliden entre 30 i 48 crèdits als graduats de famílies professionals com Electricitat i Electrònica.

Centres privats, com la Universitat Internacional (UIC), Blanquerna, l'Institut Químic de Sarrià o La Salle, aquests tres últims de la Universitat Ramon Llull (URL), o la Fundació Universitària del Bages (FUB) de Manresa ofereixen rebaixes a partir dels 30 crèdits en alguns dels seus estudis.
La menció en Robòtica consta a
La Salle de 30 crèdits optatius
.

L'enginyeria electrònica de La Salle permet especialitzar-se en robòtica
 

El grau d'Enginyeria Electrònica de Telecomunicació que imparteix La Salle, a la Universitat Ramon Llull (URL), permet especialitzar-se en el món de la robòtica aplicada en sectors com l'educatiu, el social o el sanitari. Aquest tipus de tecnologia, que se sustenta en la intel·ligència artificial, manté un gran potencial de desenvolupament futur.

La menció de Robòtica consta de 30 crèdits ECTS optatius que es cursen al llarg dels quatre anys de la titulació, que consta de 240 crèdits ECTS.

La Salle ofereix un ampli ventall de beques i ajuts per poder finançar la matrícula, especialment als estudiants amb un bon expedient de Batxillerat o CFGS.

El centre universitari preveu celebrar pròximament una sessió informativa per presentar aquests estudis.
El cartell d'aquesta edició.

Fins el 16.3 s'admeten treballs de recerca per als Premis Ramon Llull


Els estudiants de segon curs de Batxillerat que vulguin presentar-se als premis que des de fa 14 anys atorga la Universitat Ramon Llull (URL) als millors treballs de recerca encara poden fer-ho fins al pròxim 16 de març.

El certamen, que vol promoure la vocació i l'interés per la investigació, va adreçat a l'alumnat que hagi realitzat el seu treball de recerca durant el curs 2014-2105.

Els premis, que consisteixen en un ordinador portàtil i un diploma, s'atorgaran als millors treballs dels àmbits de les arts, les humanitats, les ciències socials, les ciències de la natura i la salut i la tecnologia.

Els treballs es poden presentar omplint un formulari.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email