No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
L'enquesta permetrà sistematitzar l'opinió dels ocupadors sobre la feina dels universitaris.

1.000 ocupadors identifiquen les mancances dels titulats universitaris


La primera enquesta d'ocupadors de titulats de les universitats catalanes dissenyada per l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) està a punt de sortir del forn.

Entre els mesos d'abril i maig l'AQU té previst presentar els resultats de la primera fase del treball, on, per primer cop, els representants d'empreses de 12 sectors productius identifiquen les mancances i els punts forts dels joves amb estudis universitaris que tenen contractats.

Les conclusions han de servir per donar informació sistematitzada a les universitats sobre allò que esperen els ocupadors dels titulats, per veure si els projectes formatius s'adeqüen a les demandes del mercat laboral i per millorar el vessant pràctic dels plans d'estudi, a banda de dissenyar accions o crear serveis que facilitin l'accés al mercat laboral un cop finalitzats els estudis.

El treball, finançat per l'Obra Social "la Caixa", és inèdit a Espanya i consta d'una segona fase que no s'enllestirà fins a finals d'any, en la qual 12 grups de treball integrats per experts en recursos humans (un per a cada sector productiu objecte de l'enquesta), elaboraran un informe més qualitatiu a partir de les opinions recollides.

Què fan els titulats de màster?
L'AQU també té a la cuina la primera enquesta d'inserció laboral realitzada a titulats que han cursat un màster universitari, en aquest cas durant els cursos 2009-2010 i 2010-2011, els  resultats de la qual està previst que es donin a conèixer el 2015.

Les primeres dades del treball (aquest finançat amb fons propis) indiquen que el nivell d'ocupació dels més de 8.000 enquestats se situa lleugerament per sobre del dels titulats de grau. La macroenquesta de l'AQU del juliol passat reflectia que un 84% dels que van finalitzar els estudis universitaris de grau el 2010 tenien feina. 

L'enquesta als titulats de màster universitari també ha preguntat pel grau de satisfacció amb els estudis cursats i la universitat on els han realitzat.
Estudiants d'IQS ajuden a nous
alumnes a triar grau.

IQS organitza dues noves taules rodones per ajudar a triar estudis


L'Institut Químic de Sarrià (IQS) de la Universitat Ramon Llull (URL) organitza, per al dijous 12 de març i per al dimarts 21 d'abril, a partir de les 16 hores, dues taules rodones més adreçades a estudiants de Batxillerat i CFGS que necessitin aclarir dubtes sobre els estudis que pensen cursar o que vulguin saber quins són els que més s'adapten als seus interessos i capacitats. Graduats i alumnes dels últims cursos de les diferents titulacions atendran les qüestions dels assistents.

L'IQS imparteix fins a 7 títols de grau (ADE, Business Administration and Management, Biotecnologia, Química, Enginyeria Química, Enginyeria en Tecnologies Industrials i Farmàcia, aquest últim amb Blanquerna).

A banda, ofereix 5 dobles titulacions: Química + Enginyeria Química, Química + ADE, Enginyeria Química + ADE, Biotecnologia + ADE i Enginyeria en Tecnologies Industrials + ADE.
L'ESCAC busca estudiants amb
talent per al cinema.

 

20 beques per poder estudiar cinema a l'ESCAC de Terrassa


L'Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), amb seu a Terrassa i adscrita a la Universitat de Barcelona (UB), concedeix fins a 20 beques per l'import de la matrícula (9.200 euros) a estudiants amb recursos econòmics limitats que demostrin tenir capacitat i aptituds per poder cursar el grau de Cinema i Mitjans Audiovisuals.

Les sol·licituds per accedir a les beques s'han de fer entre el 7 i el 16 d'abril. Els peticionaris que compleixin amb els requisitis establerts s'hauran de sotmetre a continuació a un procés de selecció.

L'ESCAC, on s'han format professionals que han obtingut importants èxits durant els últims anys, com Juan Antonio Bayona, Javier Ruiz, Mar Coll, Kike Maíllo o Óscar Faura, dedica des del 2012 a el 5% del seu pressupost a beques i ajuts destinats als estudiants.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email