No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
El nou grau en Global Studies vol formar experts en el fenomen de la globalització.

Graus de 3 anys al setembre...a Madrid


JORDI CASABELLA

Mentre els rectors catalans acordaven amb la Secretaria d'Universitats esperar al curs 2016-2017 per programar graus de tres anys de durada, a Madrid, la universitat privada Camilo José Cela (UCJC) ha decidit tirar pel dret i, emparant-se en el decret Wert, ofereix, de cara al proper mes de setembre, 6 nous graus de 180 crèdits ECTS, 60 menys que ara.

Entre la nova oferta de la UCJS hi ha Global Studies, el mateix grau que la Universitat Pompeu Fabra (UPF) tenia previst estrenar a l'inici del curs 2015-2016 i que ha accedit a ajornar fins al 2016-2017 per poder impartir-lo en tres anys.

Títols ajornats
Per la mateixa raó, el grau interuniversitari de Bioinformàtica, també inèdit, no entrarà a la programació fins al 2016, de la mateixa manera que s'ha congelat l'aparició de dos graus de disseny i producció digital, de tres anys de durada, que tenien previst impartir la UOC i un centre adscrit a la Universitat de Barcelona (UB).

La Universitat de Girona (UdG) manté la posada en marxa de Disseny i Desenvolupament de Videojocs, a canvi que tingui 240 crèdits, o sigui quatre anys, almenys d'entrada. També el grau d'Animació de La Salle, de la Universitat Ramon Llull (URL), un centre que havia presentat a l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari (AQU) dos plans d'estudi per a aquesta titulació (un de 240 crèdits i un segon de 180), ha hagut de quedar-se amb l'opció més llarga.

Les trucades telefòniques que el president de la Conferencia Universitaria de las Universidades Españolas (CRUE) i rector de la Universidad de Zaragoza, Manuel López, va fer als rectors catalans, per demanar-los que aquest any no programessin cap grau de tres anys per no debilitar el front anti-Wert, han fet efecte. López, però, no se n'ha sortit a l'hora de convencer al seu homòleg de la UCJS.

Estudis amb una durada diferent a la mateixa universitat?
La UCJS té previst començar a impartir els graus de Comunicación (que s'atreveix amb tres mencions o itineraris: periodisme, publicitat i audiovisual), Global Studies, Protocolo y Organización de Eventos, Diseño del Paisaje, Economía y Negocios Internacionales y Criminologia y Seguridad amb el nou format.

De fet, només Economía y Negocios Internacionales i Global Studies, un grau que s'oferta en anglès i que vol formar experts en el fenomen de la globalització, la seguretat i les relacions internacionals, són títols nous. Els altres 5 graus curts conviuran amb estudis de quatre anys que la UCJC ja imparteix, sota la mateixa denominació o amb un nom molt semblant.

El rector de la UCJC mai no ha amagat la seva preferència per les titulacions curtes. A la reunió de la CRUE on la pràctica totalitat dels rectors va optar per oposar-se a la posada en marxa d'aquests tipus de títols abans del 2017, ell hi va votar a favor.

Per la seva banda, el rector de la UPF, Jaume Casals, tot i abonar la teoria de la bondat dels estudis de 180 crèdits, a la CRUE va fer costat a la majoria a canvi de poder posar en marxa un títol singular com Global Studies, amb un format de tres anys, a l'inici del curs 2015-2016. A l'hora de la veritat, però, la titulació es farà esperar un any més.
L'abril, el maig i el juliol hi
haurà més sessions.

26.3: Sessions informatives a les
tres facultats de Blanquerna - URL


El dijous 26 de març, a les 19 hores, Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull (URL), organitza sessions informatives dels seus estudis a les seves tres facultats.

A la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport del carrer Císter es celebraran les sessions dels graus de Psicologia, Educació Infantil, Primària, Logopèdia, CAFE, Llengües Aplicades (anglès) i Traducció i Gestió Esportiva (Sport Management).

Al carrer Padilla, seu de la Facultat de Ciències de la Salut, les de Fisioteràpia, Infermeria, Nutrició Humana i Dietètica i Farmàcia.

I a la seu de la Facultat de Comunicació del carrer Valldonzella s'oferiran les dels estudis de Periodisme i Comunicació Corporativa, Publicitat, Relacions Públiques i Màrqueting, Comunicació Audiovisual i Relacions Internacionals. No cal confirmació per assistir-hi.
Els estudis aeroespacials de
Castelldefels s'han reestructurat.

 

Noves enginyeries Aeroespacial i deTelecomunicació a la UPC


La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) imparteix el curs vinent un nou grau de l’àmbit de l’Enginyeria Aeroespacial i un altre de l’àmbit de l’Enginyeria de Telecomunicació que neixen a partir de la reestructuració de graus ja existents.

Així, el nou grau d’Enginyeria de Sistemes Aeroespacials, al campus de Castelldefels, substitueix els d’Enginyeria d’Aeronavegació i Enginyeria d’Aeroports, i hi incorpora els itineraris formatius d’Aeronavegació i Aeroports.

El grau d’Enginyeria de Tecnologies i Serveis de Telecomunicació, que s’imparteix a l’escola de Barcelona, absorveix els graus d’Enginyeria de Sistemes Audiovisuals, Electrònics, de Telecomunicació i Telemàtics que hi havia fins ara i els recupera com a
itineraris formatius dins d’aquest únic grau.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email