No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Les opcions per cursar estudis dels que s'incorporen a la universitat no paren de créixer.

Les novetats del curs 2015-2016:

14   graus nous de trinca
13    noves dobles titulacions
  6    graus reformulats
  5     graus impartits en anglès


Les 12 universitats públiques i privades catalanes estan acabant d'enllestir l'oferta d'estudis per al curs que s'inicia al setembre.

Entre les novetats sobresurt el nou grau de Ciències del Mar de la Universitat de Barcelona (UB), uns estudis inèdits a Catalunya, i la reintroducció, també per part de la UB, del grau de Filologia Romànica que va desaparèixer de la programació l'any passat, ara rebatejat com a Llengües Romàniques i les seves Literatures.

Una altra de les propostes destacades és la doble titulació de Veterinària i Ciència i Producció Animal de la Universitat de Lleida, amb la qual la UdL assoleix un objectiu que perseguia des de feia temps.

Els estudis de Disseny i Desenvolupament de Videojocs de la Universitat de Girona (UdG), i d'Animació de La Salle, a la Universitat Ramon Llull (URL), s'incorporen a la cada vegada més extensa oferta de titulacions del sector de les noves tecnologies. I Gestió Esportiva de Blanquerna (URL) ve a diversificar l'oferta d'estudis de CAFE.

La Universitat Autònoma (UAB) oferirà per primer cop 40 places del grau de Turisme en anglès, a banda de començar a impartir de forma on-line Prevenció i Seguretat Integral.

La Universitat Politècnica (UPC) ha dissenyat dues noves propostes, Enginyeria de Tecnologies i Serveis de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes Aeroespacials, fruit de la fusió de diferents estudis, a banda d'incorporar a la programació quatre dobles titulacions.

La Pompeu Fabra (UPF) presenta un grau que denomina en obert, amb 20 places, una fórmula innovadora que proporciona als estudiants una formació transversal al llarg del primer any que fa que no hagin de triar els estudis en què es matricularan de segon fins que finalitzi el primer curs.

Diferents centres adscrits a universitats públiques amplien la seva oferta. Aquest és el cas de Tecnocampus (UPF), que impartirà la doble titulació de Fisioteràpia + CAFE, amb accés des de primer curs.  I la UB incorpora com a centre escrit l'Escola Superior de Comerç i Distribució (ESCODI) de Terrassa, que ofereix el grau de Direcció de Comerç i Distribució que fins ara s'ofertava com a títol propi.

La Universitat Internacional (UIC) inaugura la possibilitat de cursar Arquitectura i Odontologia en anglès, com fa la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi (URL) amb el grau de Gestió Turística i Hotelera.

En el terreny de les dobles titulacions, la UdL, que en programa quatre, impartirà Estudis Xinesos i Hispànics. Blanquerna oferirà, per la seva banda, poder cursar simultàniament els estudis de Farmàcia que ofereix amb l'Institut Químic de Sarrià (IQS) amb els de Nutrició Humana i Dietètica de la seva Facultat de Ciències de la Salut.

En el capítol dels graus que canvien de denominació i pla d'estudis figuren tres estudis de Blanquerna, Comunicació Audiovisual (abans Cinema i Televisió), Periodisme i Comunicació Corporativa (abans Periodisme) i Publicitat, Relacions Públiques i Màrqueting, que substitueix al grau de Publicitat i Relacions Públiques.

La Universitat Oberta (UOC) es mostra també molt activa de cara al curs 2015-2016.  Programa quatre nous graus, tres dels quals interuniversitaris, amb la UB, la UdL i la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), a banda de cinc noves dobles titulacions, dues amb la UPC.
La metodologia d'aprenentatge
del CITM es basa en la pràctica.

Videojocs i Multimèdia, dos graus
de la UPC amb futur professional


El Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de la Universitat Politècnica (UPC) imparteix a Terrassa dos graus d'un sector industrial que es troba en expansió.

El grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs forma futurs professionals de la indústria dels videojocs i l’entreteniment digital, un sector que, segons la Asociación Española de Empresas Desarrolladoras de Videojuegos y Software de Entretenimiento, té previst crear més de 5.000 llocs de treball fins al 2017.

D’altra banda, el grau en Multimèdia forma professionals en el disseny de continguts audiovisuals i desenvolupament d'aplicacions multimèdia, amb la combinació de creativitat i últimes tecnologies.

El CITM aplica una metodologia d’aprenentatge pràctica, basada en projectes orientats al mercat laboral i amb gran presència empresarial.

Per conèixer les seves instal·lacions, aprendre de l’experiència directa d’exalumnes o del professorat, el centre organitza unes Jornades de Portes Obertes. Inscripcions aquí!
Estudiants de Sant Ignasi.

El grau bilingüe de Gestió Turística i Hotelera, ara també en anglès


El grau de Gestió Turística i Hotelera que ofereix la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi de la Universitat Ramon Llull (URL), la meitat dels continguts del qual ja s'impartien en anglès, també
es podrà cursar íntegrament en llengua anglesa a partir del curs vinent.

El centre celebra el dimarts 24 de març, a les 19 hores, una nova sessió informativa sobre la titulació, dissenyada per formar futurs directius de la indústria del turisme i l'hoteleria, on s'exposarà amb detall el programa acadèmic i les sortides professionals del títol, amb la participació d'estudiants que cursen el grau.

Dos dies després, el dijous 26, a les 15,3o hores, els interessats podran presentar-se a la prova d'admissió que és necessari superar per poder accedir als estudis.
Salesians de Sarrià té una
experiència de 125 anys en FP.

 

Salesians de Sarrià celebra una jornada d'orientació sobre l'FP


Salesians de Sarrià, amb més de 125 anys d’experiència en l'FP, organitza el dimecres 25 de març (de 12 a 18h) una Jornada d’orientació sobre la Formació Professional adreçada a professionals del món de l’ensenyament. 

La trobada comptarà amb la presència de Dolors Reig, psicòloga social i editora de El Caparazón, experta en Social Media i Educació 2.0, que pronunciarà una conferència sobre cibercultura, l’alumne 2.0 i la necessària innovació del docent a les aules.

Els assistents coneixeran les característiques de l'FP i els avantatges d’accés a la universitat des d’un cicle de grau superior, a banda de participar en un taller pràctic.

La jornada, que s'organitza amb la col·laboració de l'Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS),  està oberta a totes les escoles sense límit d’assistents. El preu és de 12 € (dinar inclòs). Consulteu tota la informació i accediu al formulari d'inscripció per confirmar l'assistència.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email