Copy
Gran augment de l'oferta de dobles titulacions universitàries. Les universitats catalanes ofereixen per a l'any vinent 80 dobles graus.
Les dobles titulacions de grau (80) floreixen
Nou de les 12 universitats que formen part del sistema universitari català (set universitats públiques presencials, quatre de privades i la UOC) impartiran el curs vinent dobles titulacions de grau, una modalitat que consisteix en cursar dos títols en cinc o sis anys en lloc dels quatre que s'inverteixen, teòricament, amb una única titulació.

Només la Rovira i Virgili de Tarragona, la Universitat de Vic i la UOC no han inclòs, de moment, cap titulació doble en la seva oferta. Amb les últimes incorporacions, el curs vinent un mínim de 80 graus, un 15% dels que formen part de la programació de les universitats catalanes, tindran aquesta característica.

La voluntat de diferenciar-se i de captar bons estudiants capaços de seguir aquests tipus d'estudis més exigents ha dut les universitats a adoptar aquesta estratègia, que, en temps de crisi, es pot implementar sense que això comporti una despesa addicional en professorat.

A la Politècnica (UPC), que en té una vintena i que temps enrere va crear el Centre de Formació Interdisciplinària Superior (CFIS) per administrar aquest tipus d'estudis, s'hi ha afegit ara amb força empenta la Pompeu Fabra (UPF), que el 2013-14 oferirà fins a 15 opcions d'estudis simultanis (com anomena la seva modalitat de dobles titulacions), i l'Autònoma (UAB), que ja en té 7, tants com la Universitat de Barcelona (UB).

La Universitat de Lleida, amb tres noves titulacions dobles i la de Girona (UdG), que en té sis en procés de verificació, s'han afegit a aquesta categoria. Els centres de la Universitat Ramon Llull (URL) n'aporten set més. Les universitats Internacional (UIC), amb 5, i Abat Oliba (UAO), amb 8, també n'han creat de nous.
Dobles titulacions de grau
Com fer el treball de recerca de Batxillerat de la mà de la UB
El Campus de l'Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB)situat al recinte de Torribera de Santa Coloma de Gramenet, ofereix als alumnes de Batxillerat dels centres educatius catalans de secundària suport per confeccionar un treball de recerca relacionat amb les titulacions de grau que imparteix: Nutrició Humana i Dietètica i Ciència i Tecnologia dels Aliments.

Els alumnes dels centres que ho desitgin no només poden realitzar pràctiques experimentals als laboratoris del campus i utilitzar la seva biblioteca especialitzada, sinó també rebre informació, idees, assessorament personalitzat i propostes per elaborar un treball de recerca que tingui a veure amb la salut (nutrició i dietètica), la indústria (tecnologia dels aliments), la restauració (gastronomia, ciència i cuina) o els usos socials, la història, la sociologia i l'antropologia de la pràctica alimentària.

Els millors treballs de recerca en aquest àmbit que aportin els estudiants dels centres de batxillerat poden concórrer al Premi UB-Ferran Adrià, batejat amb el nom del cuiner al que la UB va reconèixer els seus mérits el 2007 nomenant-lo doctor honoris causa.
Estudis de Nutrició i Alimentació de la UB

La FP de grau mitjà estrena set cicles

Els CFGM inicien la preinscripció

La preinscripció de cicles formatius de grau mitjà (CFGM) que ha començat aquesta setmana incorpora set estudis nous, quatre dels quals son d'Ensenyaments professionals. Un d'aquests estudis es va donar a conèixer dilluns passat: Impressió gràfica, perfil professional en converting, de dos cursos de durada, que s'impartirà a l'Institut Santa Eugènia de Girona.

Videodiscjòquei i Excavacions

Aquest títol se suma a l'oferta ja prevista de nous estudis de GM:
Videodiscjòquei i so, que podrà cursar-se a Barcelona i Terrassa; Manteniment de material rodant ferroviari, que es farà a Vilanova i la Geltrú, i Excavacions i Sondatges, de la nova família d'Indústries extractives, que s'ofertarà a Mollerussa.

Nova família artística

El catàleg de cicles artístics de GM incorpora dos estudis nous, de la nova família de Comunicació gràfica i audiovisual: Assistència al producte gràfic imprès, que es podrà cursar a Badalona, Barcelona, Vic i Olot, i Assistència al producte gràfic interactiu, que s'ofertarà a Barcelona i Tàrrega.

Esgrima

Pel que fa als ensenyaments esportius, està previst que s'imparteixi el nou cicle d'Esgrima, si bé encara es desconeix quin centre o centres l'ofertaran.

Una dotzena de novetats a CFGS

L'oferta de cicles de grau superior, el procés de preinscripció dels quals començarà el 27 de maig, incorpora, al seu torn, dotze títols nous, cinc dels quals d'artístics. En l'àmbit dels ensenyaments anomenats professionals, Caracterització i maquillatge professional, que ve a substituir el cicle formatiu de Caracterització de grau mitjà que s'impartia fins ara, s'oferirà a Barcelona i Terrassa, i Programació de la producció en l'emmotllament de metalls i polímers, es podrà cursar a Olot.

Animació, Còmic
i Gràfica audiovisual

Pel que fa als ensenyaments artístics superiors, l'oferta s'enriqueix amb els estudis d'Animació, Còmic, Gràfica audiovisual, Gràfica impresa i Gràfica interactiva, que de moment s'impartiran a Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Tàrrega i Vic.


Ensenyaments esportius

Finalment, en l'apartat d'Ensenyaments esportius, s'incorporen a l'oferta superior els estudis d'Hípica, Salvament i socorrisme i Judo i defensa personal, que inicialment es podran cursar només a Manresa. Els estudis de Vela amb aparell fix i Vela amb aparell lliure no tenen encara cap centre adjudicat.
Grau de Fotografia i Grau Multimèdia al CITM-UPC
El Centre de la Imatge i de la Tecnologia Multimèdia (CITM), adscrit a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ofereix a Terrassa la possibilitat de cursar dos graus relacionats amb disciplines a les quals els experts atorguen unes bones perspectives professionals de futur: el Grau Oficial en Multimèdia i el Grau Oficial en Fotografia i Creació Digital. Aquests darrers són els únics estudis oficials en aquesta matèria del sistema universitari espanyol. Durant el mes de juny tindran lloc dues Jornades de Portes Obertes que permetran conèixer la totalitat de l'oferta, parlar amb el professorat i amb antics alumnes i veure les instal·lacions. Inscripcions aquí!
                                                                                                                                                                                   
 Segueix-nos
Copyright © Unportal, Tots els drets reservats.

D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona 

Contacta'ns:
info@unportal.net
Dona't de baixa   Modifica les teves dades personals