No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Les universitats catalanes ofereixen més de trenta titulacions en llengua anglesa.
Autònoma, Ramon Llull i Internacional programen nous graus en anglès


La introducció de graus amb un alt percentatge de continguts impartits en llegua anglesa avança, tot i que de manera tímida. A la trentena de títols d'aquesta modalitat que ja ofereixen les universitats catalanes, se n'afegiran, a l'inici del curs 2015-2016, cinc més.


Les dificultats d'un sector del professorat per impartir classes en anglès, un obstacle que en algunes àrees de coneixement és més freqüent que en d'altres, i, especialment, la insuficient preparació en matèria de llengües estrangeres amb la qual dos terços dels estudiants arriben a la universitat, no ho posen fàcil.

La Universitat Autònoma (UAB), al capadavant dels centres públics que han donat entrada als graus en anglès, impartirà ara Turisme.

En l'àmbit de la universitat privada, La Salle i la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi, dos centres de la Universitat Ramon Llull (URL) -una altra de les universitats més actives a l'hora de programar estudis en anglès-, incorporaran Animació i Gestió Turística i Hotelera, respectivament, a la seva oferta. I la Universitat Internacional (UIC) farà el mateix amb les titulacions d'Arquitectura i Odontologia.

DOBLES TITULACIONS
L'aparició de dobles titulacions, després del boom que van viure durant els dos últims cursos acadèmics, també sembla haver-se ralentitzat.

La Politècnica (UPC), la universitat que, amb diferència, ofereix més estudis d'aquest tipus, n'incorpora dos de nous a la programació: Enginyeria de Sistemes Aeroespacials + Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes Aeroespacials + Enginyeria Telemàtica.

A banda, la UPC oferirà les titulacions d'Enginyeria en Organització Industrial + Administració i Direcció d'Empreses i Enginyeria Química + Administració i Direcció d'Empreses, de forma compartida amb la UOC, al seu campus d'Igualada.

La Universitat de Lleida (UdL) n'afegeix també tres a la seva llista, els estudis de Veterinària + Ciència i Producció Animal, Enginyeria Mecànica + Energy and Environmental Engineering (amb una universitat danesa) i Arquitectura Tècnica + Arquitectura, aquesta última doble titulació amb la Rovira i Virgili (URV) de Tarragona.

La UPF, per la seva banda, en suma una més, com fa Blanquerna (URL), que impartirà Farmàcia amb Nutrició Humana i Dietètica.
La formiga en 3D protagonista
del concurs del nou grau, a dalt.
A sota, una imatge de La Salle.

 

La Salle impartirà Animació, un grau per formar especialistes en imatges en 3D i efectes especials


L'Escola d'Enginyeria Tècnica de Telecomunicació de
La Salle (Universitat Ramon Llull) comença a impartir al setembre el grau d'Animació, que es podrà cursar en una modalitat trilingüe (català, castellà i anglès) o íntegrament en llegua anglesa.

El grau pretén formar professionals de la imatge 3D generada per ordinador i especialistes en efectes especials, que coneguin tota la cadena de treball, des de la concepció de la idea fins a la seva distribució.

Els estudis compten amb el concurs de professionals en actiu, alguns amb una llarga experiència, com és el cas del director del grau, Felix Balbàs, que ha treballat en produccions com Harry Potter o Avatar.

L'objectiu és que els titulats puguin treballar en qualsevol de les etapes de la creació, des de fer de guionista de films o videojocs en la fase de pre-producció fins a la tasca de tècnic de composició de les imatges finals, passant per la feina d'animador, o sigui, d'encarregat de donar vida als personatges.

El sector de l'animació i els efectes visuals viu una època d'expansió, amb previsions de seguir creixent en els pròxims anys.

Per donar a conèixer la titulació, La Salle organitza un concurs que consisteix a dissenyar un personatge, escriure una sinopsi de guió i crear un curt d'animació. El termini de presentació dels treballs finalitza el 31 de maig. El guanyador obtindrà una beca per poder finançar el 50% dels nous estudis.

El centre organitza una Jornada de Portes Obertes el pròxim 11 d'abril per informar de la seva oferta.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email