No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Del 9 a l'11 de juny hi torna a haver una nova edició de la selectivitat.

La selectivitat: cap a un nou rècord?


D'aquí un mes, els dies 9, 10 i 11 de juny, uns 25.000 estudiants es tornaran a presentar a l'examen de selectivitat, una prova que des de fa 5 anys superen al voltant del 95% dels presentats.

El 2014 es va batre el rècord d'aprovats (un 95,48%), els que van obtenir una qualificació igual o superior a 9 van ser més que cap altra vegada (323) i, per primer cop a la història de les proves, un alumne va aconseguir un 10 de mitjana a la fase general, la nota més alta possible.

Que ha succeït? Els estudiants són cada cop millors? Les proves són menys exigents? Una de les opinions més exteses diu que la clau rau en l'estabilitat del temari, que no ha canviat durant els últims anys.


La prova, en realitat, més enllà que s'aprovi o no, el que pretén és ordenar l'accés a la universitat, d'aquí que, des del 2010, té una segona part, anomenada fase específica, a la qual es poden presentar aquells que volen millorar la nota de la fase general.

QUALIFICACIONS PER MATÈRIES
La qualificació mitjana del 2014, un 6,474 (fase general), es va situar per davant de la del 2013 (6,346). A Història de la Filosofia (6,26) i Anglès (6,29), les notes van ser les més altes de les registrades durant els últims deu anys. El 6,23 de Català va ser la segona millor nota després del 6,30 del 2006, mentre que a la de Castellà (6,53) només li van passar per davant les dels anys 2009 i 2008.

La selectivitat, la primera edició de la qual es va celebrar el 1975, està previst que desparareixi el 2017, tot i que els estudiants que vulguin accedir a la universitat d'aquí dos anys probablement ja s'hagin d'enfrontar a un examen amb una estructura diferent a l'actual.
Una sessió d'informació a la UIC
 

Sessions informatives al campus
de Sant Cugat de la UIC


La Universitat Internacional de Catalunya (UIC) ha organitzat per al dijous de la setmana vinent, 21 de maig, a les 18 hores, una nova jornada de sessions informatives dels graus d'Infermeria, Fisioteràpia i Odontologia, que també s'ofereix en anglès, al campus de Sant Cugat del Vallès, on s'imparteixen els estudis.

Els estudiants i les famílies que hi participin podran assistir a una xerrada al voltant del funcionament de la UIC i a una sessió d'informació sobre la titulació que els interessi, a més de poder visitar les instal·lacions.

Els que vulguin iniciar els seus estudis a la UIC (una universitat que, a banda de dobles titulacions, ofereix un total de 13 graus als seus campus de Barcelona i Sant Cugat), poden presentar-se a les proves d'admissió que se celebraran els divendres 22 de maig i 19 de juny.
El Medialab, un laboratori
d'última generació de La Salle


 

Multimèdia de La Salle forma especialistes en videojocs


El grau d’Enginyeria Multimèdia de La Salle-URL, dissenyat per formar professionals capaços d’aplicar els seus coneixements tecnològics a qualsevol sector productiu, ofereix especialitzar-se en Videojocs tot cursant 32 crèdits ECTS de la menció durant els quatre anys de la titulació.

El 1996, la Salle Campus Barcelona va ser el primer centre que va impartir els estudis d'Enginyeria Multimèdia a Espanya. El 2008 va tornar a ser pioner a l'hora d'implantar el grau.

El centre, que organitza una Sessió Informativa el dijous 2 de juliol, disposa d’un ampli programa de beques, per finançar des del 20% al 80% del cost de la matrícula, dissenyat per a estudiants amb un bon expedient de Batxillerat o CFGS, amb dificultats econòmiques o que provinguin de col·legis de La Salle.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email