No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Les empreses puntuen amb un 7 sobre 10 els graduats recents que tenen contractats

Els ocupadors voldrien universitaris amb més formació pràctica


4 de cada 10 empreses enquestades per l'AQU tenen dificultats per contractar perquè sovint no troben aspirants amb les competències necessàries, però també per la manca de titulats en àmbits concrets i  de candidats disposats a acceptar el sou que se'ls ofereix.


L'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), que presideix l'exrector de la Pompeu (UPF) Josep Joan Moreso, ha donat a conèixer aquesta setmana els principals resultats d'un estudi, el primer d'aquestes característiques que es fa a Catalunya, que s'interessa per la visió que tenen els ocupadors de les competències dels que s'han graduat durant els darrers anys a les universitats catalanes.

Els més de 1.300 directors, caps de recursos humans o bé càrrecs que tenen cura del personal i que han estat entrevistats han atorgat un 7 sobre 10 a les competències dels titulats, però el nivell de satisfacció no és el mateix en totes les avaluades.  Els falten idiomes, diuen, pero també capacitat de resolució de problemes, de generar noves idees i de formació pràctica.

Els ocupadors estan força contents amb el domini  de les eines informàtiques que tenen els graduats, la responsabilitat a la feina, el treball en equip, la formació teòrica i la capacitat d'aprendre. No tant amb la capacitat de lideratge i amb les habilitats de negociació.

PROPOSTES DE MILLORA
A partir de les respostes, l'AQU fa un seguit de propostes per millorar la situació. Davant de les dificultats que troben les empreses o les institucions per contractar graduats d'un àmbit concret, propugna potenciar els vincles entre les borses de treball de les universitats i les empreses que pateixen aquest tipus de dificultats.

L'AQU també és partidària d'introduir pràctiques obligatòries en empreses als plans d'estudi per millorar les competències dels graduats en matèria de formació pràctica i de resolució de problemes.

En aquesta mateixa línia, i per suplir les mancances de la formació universitària, l'agència es mostra favorable a incloure ocupadors en l'elaboració dels plans d'estudi. 9 de cada 10 entrevistats (alts càrrecs d'empreses o institucions que contracten graduats i que, en molts casos, mantenen una relació propera amb les universitats), asseguren que mai no han tingut cap tipus de participació en la confecció d'un pla d'estudis.
El centre està situat al campus
de Bellaterra de la UAB

Turisme de la UAB, ara en anglès


A partir del curs vinent, l'Escola de Turisme i Direcció Hotelera de  la Universitat Autònoma (UAB) impartirà el grau de Turisme també en anglès.

Els nous estudis van adreçats a estudiants que tinguin interès a desenvolupar la seva tasca professional en organitzacions del sector turístic que treballin en el mercat internacional.

A banda d'adquirir tècniques comunicatives i habilitats específiques en llengua anglesa, els estudiants rebran formació en francès, alemany i xinès.

El centre organitza el dissabte 23 de maig, a partir de les 10 del matí, unes Jornades de Portes Obertes per donar a conèixer les seves instal·lacions i les característiques dels nous estudis i dels altres dos graus que imparteix, el de Turisme (en versió català, castellà i anglès), i el de Direcció Hotelera. És necessari inscriure's prèviament per poder assistir-hi.
El grau ensenya a dissenyar
eines de gestió empresarial

 

Gimbernat imparteix un grau singular d'Informàtica


El grau d'Informàtica i Serveis que imparteixen les Escoles Gimbernat i Tomàs Cerdà de Sant Cugat del Vallès, adscrites a la Universitat Autònoma (UAB), té un perfil diferent al de les enginyeries informàtiques.

Els estudis, connectats de manera molt estreta a les empreses i amb un alt percentatge d'ocupabilitat, pretenen formar professionals que siguin capaços de dissenyar eines de gestió tecnològica i empresarial. Si l'estudiant treballa, l'horari i la càrrega lectiva es pot adaptar a les seves necessitats.

El centre, que entre els seus màsters oficials en té un a cavall entre el sector tecnològic i el sanitari, Gestió de la informació i del coneixement en l'àmbit de la salut, incorpora un nou màster oficial, Fisioteràpia de l'esport i readaptació a l'activitat física, que fins ara s'impartia com a màster propi.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email