No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Tres dels cursos que les universitats catalanes ofereixen al nou portal UCATx

Universitat on line i gratuïta, l'última aposta de les universitats


L'oferta de cursos gratuïts per via on line, coneguts en la seva terminologia en anglès com a Massive Online Open Courses (MOOC), pren cos a Catalunya. Nou universitats catalanes han ofert ja 14 cursos diferents, una xifra que en pocs mesos es duplicarà.

L'augment de l'oferta ha desembocat en la creació d'una plataforma propia, UCATx, que aplega l'oferta catalana.La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), per exemple, que ofereix els seus cursos d'entre quatre i nou setmanes a la plataforma Coursera, el primer canal mundial en aquest àmbit, ha passat en un any, de maig del 2014 a l'actualitat, de comptar amb 138.000 inscrits en aquest tipus de formació a 200.000, tot i que els que completen finalment la formació es redueixen a la meitat. Per fer-se una idea del que significa aquesta quantitat, la UAB ha matriculat aquest any uns 28.000 estudiants en els estudis oficials de grau presencials.

El 2014, cursos com el d'Egiptologia, del qual ja s'han impartit dues edicions, va inscriure més de 31.000 estudiants, mentre que el de Correcció i estil en espanyol en va aconseguir 39.000. Aquesta mateixa setmana, la UAB ha començat a impartir-ne un sobre Primers auxilis psicològics, amb 24.000 inscrits, i un segon, en anglès, sota el títol d'Emocions: una introducció filosòfica, amb 21.000.

A la UAB, com a la resta d'universitats, els participants procedeixen de tot el món. El director general d'Universitats, Lluís Jofre, va precisar ahir, en una jornada sobre els MOOC,  que els inscrits a les 14 propostes de les universitast catalanes provenien de 113 països diferents. Llatinoamèrica aporta un dels contingents d'estudiants més importants.

DIVERSITAT TEMÀTICA
La varietat temàtica és un dels trets destacats de l'oferta catalana. El juny, per exemple, la Universitat Pompeu Fabra (UPF), una de les que també aposta fort pels MOOC, estrenarà  un curs sobre Medicina, literatura i cinema, mentre que la Rovira i Virgili de Tarragona (URV)  en programa un al novembre sobre Estratègies per a la inserció laboral.

Tot i que els cursos MOOC no permeten convalidar crèdits ECTS, els seus continguts poden ser útils per complementar la formació del grau de cara a millorar els resultats acadèmics.
El cartell de la Festa de la
Ciència de la UB que es fa

divendres per primer cop.
 

La UB celebra, divendres 22,
la primera Festa de la Ciència


La Universitat de Barcelona (UB) organitza divendres 22 de maig, des de les 10 i fins les 19 hores, la I Festa de la Ciència.

La jornada pretén familiaritzar la ciutadania amb la recerca que es fa a la universitat convidant-la a participar en diferents activitats lúdiques, entre les quals una gimcana.

Al programa d'activitats, que se celebraran a l'edifici històric de la plaça de la Universitat, però també al campus Mundet i a la Facultat de Física i Química, hi ha des de demostracions de realitat virtual fins a experiments per mesurar el sucre dels tomàquets i poder comparar-lo amb el gust que tenen, passant per la possibilitat d'utilitzar una aplicació que permet avaluar l'estat ecològic d'un riu o d'observar el Sol amb telescopi.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email