No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Uns 25.000 batxillers s'examinaran a Catalunya de la selectivitat entre el 9 i l'11 de juny

Quina influència té la selectivitat en la nota d'accés a la universitat?


Falten 11 dies perquè, el dimarts 9 de juny, s'iniciïn els exàmens de la selectivitat, una prova, condemnada en teoria per la LOMCE a morir el 2017, a la qual s'enfrontaran al voltant de 25.000 estudiants que han acabat el Batxillerat i que volen ingressar a la universitat.

La nota d'accés als estudis superiors es calcula a partir del 60% de la qualificació de l'expedient de Batxillerat i del 40% de la nota obtinguda a la fase general de la selectivitat. És per això que, a la pràctica, el pes de la prova és limitat, fins al punt que, per a la gran majoria dels estudiants, entre la mitjana del Batxillerat i la nota d'accés no hi acostuma a haver més d'un punt de diferència.


Una altra cosa és si l'estudiant es presenta a la fase específica de la selectivitat, de caràcter voluntari, on l'aspirant a ingressar a la universitat pot aconseguir quatre punts addicionals, que se sumaran a la nota inicial d'accés. Això li pot permetre assegurar el tret, en el sentit que pugui triar, no només els estudis que desitja fer, sinó també el centre on vol cursar-los. Aquí sí que el resultat esdevé clau.

ALLAU D'APROVATS
La selectivitat, o les PAU, com també es denomina, se celebren de forma simultània a una vintena de poblacions catalanes i l'any passat les van aprovar més del 95% dels que s'hi van presentar. "Hi ha poques coses a la vida que el 95% de la gent se'n surti", diu el secretari del Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina, per il·lustrar que el que es pretén amb aquest examen és "ordenar l'accés a la universitat, mai seleccionar".

Vuit de cada 10 estudiants que superen la selectivitat accedeixen al grau escollit en primera preferència, i són 7 de cada 10 els que poden cursar-lo al centre elegit.

MODIFICAR LES PREFERÈNCIES
Tot i que la preinscripció universitària s'inicia abans de la celebració de les proves (de manera que des del 2 de juny els estudiants ja poden fer constar fins a 8 preferències d'estudi i centre de forma ordenada), la tria es pot modificar abans del 3 de juliol, quan finalitza la preinscripció, o sigui un cop coneguts els resultats de la selectivitat.
La seu d'Elisava, al capdavall
de la Rambla de Barcelona

 

Última Jornada de Portes Obertes dels graus d'ELISAVA


Elisava, l'Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), organitza per al dissabte 6 de juny l'última de les 5 Jornades de Portes Obertes previstes durant aquest curs per donar a conèixer els seus graus.

Els que vulguin visitar el centre, situat al número 30 de La Rambla, on s' imparteixen els estudis de Disseny (que compten amb quatre itineraris: Disseny gràfic, Disseny de producte, Disseny d'espai i Disseny d'interacció digital) i d'Enginyeria de Disseny Industrial (amb tres perfils: Dissenyador de producte, Enginyer de producte i Gestor de producte), podran recórrer les instal·lacions i aconseguir més informació dels graus que els interessin de la mà de professors i alumnes.

Cal confirmar l'assistència a les JPO prèviament.
El cicle se imparteix en dual

L'únic CFGS en dual en Pròtesis Dentals s'imparteix a la UManresa


El campus Manresa de la UVic-Universitat Central de Catalunya ofertarà, a partir del curs vinent, l'únic CFGS en Pròtesis Dentals que s'imparteix en modalitat dual a Catalunya, una fórmula que combina la formació a l’aula i a l’empresa, cosa que facilita la connexió dels aprenentatges amb la realitat professional i la inserció laboral dels graduats.

La formació d'aquests estudiants, en unes instal·lacions amb més de 300 m2 de laboratoris protètics, es planteja com un itinerari adreçat a la preparació de professionals amb competències complementàries vinculades a l’emprenedoria, la innovació i la internacionalització. El nou cicle compta amb el suport d’empreses punteres en el sector.
 
El Campus Professional UManresa es troba a la zona universitària de la ciutat, amb la qual comparteix instal·lacions i recursos.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email