Els estudiants dels graus de Ciències de la Salut són els que menys abandonen durant el primer any dels estudis. No visualitzes aquest correu correctament?
Fes clic.
Els graus que menys s'abandonen a primer curs: Infermeria,
Medicina i Farmàcia
Coincidint amb l'inici de la preinscripció universitària, que comença avui i que es perllongarà fins el proper 3 de juliol, UNportal mostra al seu web el percentatge d'estudiants de primer curs que abandonen els estudis en cadascuna de les titulacions de grau que s'imparteixen als centres integrats de les universitats públiques catalanes i a la Universitat de Vic (UVic).

Es tracta de la primera vegada que es coneix aquest indicador des que els graus, que van començar a impartir-se de manera generalitzada el curs 2009-2010,  van substituir les antigues llicenciatures i diplomatures.

Infermeria, amb un 7% d'abandonaments de mitjana, Farmàcia (8%) i Medicina (8,1%) són els estudis amb més matriculats que registren menys desercions l'any en què els estudiants ingressen a la titulació.

Les dades de la Secretaria d'Universitats i Recerca són del curs 2011-2012 i es refereixen exclusivament als centres que ofereixen els estudis a preus públics, amb l'excepció de la UVic.

Infermeria, per exemple, compta el curs actual amb més de 2.000 alumnes de primer repartits en 17 centres on s'imparteix la titulació, però només 874 segueixen els estudis en centres propis de les universitats públiques que els ofereixen a preus subvencionats (2.511 euros). La resta són centres adscrits o privats que els oferten a preus privats.

A Medicina, per contra, la immesa majoria dels estudiants de primer (1.095) han pagat una matrícula pública (també 2.511 euros). A Farmàcia ho ha fet la totalitat dels que cursen el primer any (365), ja que només s'oferta a la Facultat de Farmàcia de la UB.

Tres titulacions més de la branca de Ciències de la Salut, Fisioteràpia, Veterinària (UAB) i Odontologia (UB), se situen entre les 10 amb menys abandonament. Publicitat es l'únic estudi de la branca de Ciències Socials que aconsegueix figurar en aquesta classificació.
Top-10 dels estudis amb menys abandonament
Biociències, la joia de la corona
El rànquing dels estudis menys abandonats està encapçalat, però, per tres estudis de Biociències que s'imparteixen a la UAB.

Els graus de Microbiologia, amb un 3,2% d'estudiants que ho deixa estar durant el primer any de la titulació, Genètica (5,1%) i Biologia Ambiental (6,6%) són els tres estudis més ben situats a la classificació.

Tots tres ofereixen 60 places de primer curs a preu públic el 2013-2014 (2.285 euros el curs 2012-13). Fa un any la nota d'accés va superar el 10 en els tres casos i a Genètica es va enlairar fins l'11,50.
Els 44 estudis de la branca de Ciències

Els cicles de Grau Superior
+ exitosos

Química industrial

El cicle formatiu de grau superior de Química Industrial, que s'imparteix a quatre instituts públics catalans (Narcís Monturiol de Barcelona, Mollet del Vallès, Comte de Rius de Tarragona i Institut de Terrassa) lidera dos dels rànquins del Top-10 de CFGS d'UNportal.

D'acord amb l'última enquesta del 2011 elaborada per la Conselleria d'Ensenyament i el Consell General de Cambres de Comerç, els graduats d'aquests estudis, de dos anys de durada, figuren entre els més ben retribuïts (més de 1.200 euros mensuals) i treballen en una major proporció en allò que han estudiat.

Els graduats en Química Industrial també ocupen un lloc destacat, el segon, a la classificació dels estudis d'FP superior amb més èxit al mercat laboral.

Transport i Logística

El cicle formatiu de grau superior de Transport i Logística lidera, precisament, el rànquing d'ocupabilitat. Els mateixos estudis disfruten de la condició de ser els que registren un nombre més gran de contractes indefinits entre els seus graduats, d'acord amb l'enquesta d'Ensenyament i les Cambres.

Transport i Logística s'oferta a 10 instituts públics catalans, entre els quals hi ha l'Institut Joan Brossa de Barcelona, el Jaume Mimó de Cerdanyola del Vallès, el Ribera Baixa del Prat i el Bosc de la Coma d'Olot.
Sanitat i cuina sobresurten al Grau Mitjà

Emergències sanitàries

El cicle formatiu de grau mitjà d'Emergències sanitàries és el més ben situat a les classificacions de més èxit laboral i major estabilitat (més contractes fixos) del Top-10 del portal, alhora que ocupa la tercera plaça de la taula de millors salaris. S'imparteix a 15 centres educatius, entre els quals l'Escola del Clot i l'Institut de la Guineueta a Barcelona.

Serveis de restauració

El cicle formatiu de grau mitjà en Serveis de restauració, de dos cursos de durada, encapçala la relació de CFGM amb millors salaris, d'acord amb la darrera enquesta d'Ensenyament i les Cambres de Comerç. A Catalunya es pot cursar a 18 indrets, entre els quals hi figura el CETT i el Col.legi Sant Ignasi a Barcelona i l'Institut Joaquim Bau a Tortosa.
Eina estrena un màster universitari de recerca
EINA, el centre universitari adscrit a la UAB que imparteix el grau de Disseny, estrena el curs 2012-2013 un màster universitari de Recerca en Art i Disseny, el primer postgrau oficial que incorpora a la seva oferta. El màster, l'inici del qual es preveu per al 4 de novembre, és d'un any de durada (60 ECTS). Està adreçat a un grup d'entre 20 i 30 estudiants i s'impartirà en horari de tarda. Eina també ofereix postgraus propis i cursos de curta durada, com el de Serigrafia manual que imparteix a l'estiu (foto).
                                                                                                                                                                                   
 Segueix-nos
Copyright © Unportal, Tots els drets reservats.

D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona 

Contacta'ns:
info@unportal.net
Dona't de baixa   Modifica les teves dades personals 


Sent to *|EMAIL|* — why did I get this?
unsubscribe from this list | update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*
*|REWARDS|*