No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Els alumnes de primer de Batxillerat tindran al setembre un nou currículum

Les literatures catalana i castellana mantindran l'estatus al BatxilleratJORDI CASABELLA

Consumada la seva sortida del Govern central, al ja exministre Juan Ignacio Wert està a punt de succeïr-li el que li va passar a Pilar del Castillo, ministra d'Educació al segon executiu de José Maria Aznar.

Del Castillo va veure com, al canviar el govern, la seva Llei Orgànica per a la Qualitat de l'Educació (LOCE) es convertia en paper mullat. A Wert, que ha abandonat el barco abans que s'enfonsi, està a punt de passar-li tres quarts del mateix.


La diferència entre aquella situació i la d'ara és que, el 2004, ningú no esperava que el PP perdés les eleccions, mentre que ara ja es veu a venir que serà difícil que Mariano Rajoy renovi com a president.

En aquest context, la Conselleria d'Ensenyament acaba de modificar in extremis el currículum de primer de Batxillerat, preveient que la revàlida de final de l'etapa no s'arribarà a estrenar (tenint en compte que no hi cap altra força política partidària d'aquest examen) i considerant, doncs, que ja no cal preparar els estudiants per afrontar aquesta prova.

ADÉU A LA REVÀLIDA
Aquest examen, que s'hauria de celebrar per primer cop el 2017 (tot i que durant aquest primer any no tindria efectes acadèmics) no preveu preguntar per cap qüestió relativa a la literatura catalana o la literatura castellana, i, en conseqüència, aquestes dues matèries havien estat relegades al Batxillerat de la seva antiga condició d'assignatures de modalitat a la de matèries específiques.

A aquestes alçades, però, Ensenyament ja es veu en cor de rectificar, així que ha tret pit i ha decidit reintroduir les dues disciplines literàries com a matèries de modalitat d'Humanitats i Ciències Socials.

El problema rau en què la decisió formal ha arribat l'últim dia del curs, el 19 de juny. Aquesta és la data que consta als Documents per a l'organització i la gestió dels centres, on es concreta i desenvolupa el currículum de Batxillerat, unes instruccions que hores d'ara ignoren la majoria dels centres educatius.

CIÈNCIES DEL MÓN CONTEMPORANI
La que no sembla que aconseguirà recuperar el seu estatus és la matèria de Ciències del món contemporani, assignatura de cultura científica que havia esdevingut obligatòria per als estudiants de totes les modalitats de Batxillerat.

La LOMCE ha relegat l'assignatura de cultura científica a la tercera divisió, o sigui a la condició de màteria específica, i els ajustaments organitzatius d'Ensenyament han beneït el seu arraconament, així que no sembla que tingui possibilitats de refer-se. Encara hi ha classes.
Estudiants de la Facultat Pere
Tarrés de la URL

 

Sessions informatives de graus i màsters a la Facultat Pere Tarrés


La Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull programa el dijous 9 de juliol dues sessions informatives dels seus graus, màsters i postgraus.

La primera se centrarà en els dos graus que ofereix, Educació Social i Treball Social, tots dos amb una elevada inserció laboral, i tindrà lloc entre les 19 i les 20 hores. La Facultat, que fa 80 anys que imparteix estudis de Treball Social i 20 d'Educació Social, té una gran experiència en aquest tipus de formació.

Entre les 20 i les 21 hores tindrà lloc la sessió dedicada a l’oferta de màsters i postgraus. El centre ofereix formacions especialitzades en intervenció en serveis socials, estratègies d’acció social i educativa, infància i adolescència, riscos a la comunitat i cooperació, entre d’altres.
Estudiants al taller de fabricació
digital, a dalt, i graduats al
Talent Networking, a sota


 

BAU amplia els espais i crea un taller de fabricació digital


BAU, Centre Universitari de Disseny de Barcelona, adscrit a la UVic-UCC, que imparteix el grau de Disseny, ha ampliat els seus espais i s'ha dotat d'un nou equipament tècnic coincidint amb els seus 25 anys d'existència.

El centre ha guanyat 2.000 m2 de tallers perquè els alumnes puguin crear i desenvolupar els seus projectes, amb un espai de 500 m2 dedicat a platós i un taller de fabricació digital (amb fresadora i talladora làser).

Els equipaments podran ser utilitzats pels graduats de BAU, que també disposen d'un servei, el Talent Networking, per ajudar-los a consolidar-se professionalment, i del concurs d'entitats emprenedores que afavoreixen l'èxit i la sortida dels seus projectes.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email