No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Les proves es continuaran fent simultàniament a les universitats d'arreu de Catalunya

La selectivitat del futur El futur de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), com es denomina oficialment la selectivitat, està obert. Hores d'ara només existeix la certesa que l'any vinent les PAU es faran com en els darrers cursos. És, però, a partir del 2017, l'any en que està previst que se celebri per primer cop l'examen de revàlida al final del Batxillerat, quan el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) albira tres escenaris possibles: que la prova s'hagi d'adaptar a l'existència de la revàlida, que no canvïi res o que la selectivitat evolucioni, modificant-la des de Catalunya.

És molt probable que una modificació de la selectivitat no estigués enllestida per al 2017, però no per això resulta menys interessant conèixer quines són les obres de reforma que es considera que s'haurien de portar a terme.

Es tracta, però, d'una proposta (la defensada pels actuals responsables del CIC), que necessitaria del consens de les universitats per arribar-se a implantar.

UN EXAMEN AMB CINC PROVES
La proposta, traslladada a les universitats a finals d'abril com a document de treball, defensa un examen amb cinc proves, on es mantingués l'obligatorietat d'examinar-se de Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura, Anglès o bé una altra llengua estrangera, i de dues matèries més d'una de les cinc branques d'estudis universitaris: Arts i Humanitats, Ciències, Ciències de la Salut, Ciències Socials i Jurídiques o Enginyeria i Arquitectura.

Ara tots els estudiants s'examinen, a la fase general de les PAU, de les tres matèries lingüístiques, d'Història o bé Història de la Filosofia i d'una matèria de modalitat del Batxillerat.

ADÉU A LES PONDERACIONS
Si aquesta idea prosperés es podria prescindir de la fase específica de la selectivitat, o sigui deixaria d'existir l'actual sistema d'assignatures que ponderen. A canvi, en determinades titulacions, com Medicina, es podria exigir, per exemple, una nota mínima a les dues matèries de Ciències de la Salut de les que l'estudiant s'examinés.

La proposta abona que la selectivitat sigui més curta i es realitzi en dos dies, no pas al llarg de tres, com passa ara, i que a cada prova hi hagi una sola opció d'examen (ara es pot triar entre dues). També qüestiona que amb un 4 es puguin aprovar els exàmens, com succeix actualment. Mantindria, això sí, la ponderació actual a l'hora de confeccionar la nota d'admissió, o sigui l'expedient de Batxillerat seguiria aportant el 60% de la qualificació i la selectivitat el 40% restant.

GRADUATS EN CFGS
El document insta, igualment, a tornar a l'antic sistema de quotes de reserva en determinats graus universitaris per als alumnes provinents de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS). També defensa que els graduats d'FP que volen accedir a estudis de grau on se'ls convaliden crèdits no hagin de fer les PAU. Ara bé, si no hi ha una continuïtat formativa entre el CFGS cursat i el grau al que es vol accedir, llavors haurien de fer la selectivitat.
L'oferta formativa de postgrau
de la UB és pluridisciplinària

La UB imparteix el curs vinent més de 140 màsters universitaris


La Universitat de Barcelona (UB) ofereix el curs 2015-2016 més de 140 màsters universitaris de diferents àmbits de coneixement a preus públics.

Hi ha màsters que faciliten l'accés a una especialització acadèmica o professional. D'altres permeten iniciar-se en les tasques de recerca i donen pas als estudis de tercer cicle, o sigui al doctorat.

A banda, els centres vinculats a la UB disposen d'una oferta de més de 400 màsters propis i cursos de postgrau, tant en la modalitat on line com semipresencials o presencials.

Els màsters i postgraus propis serveixen per aprofundir en els coneixements acadèmics prèviament adquirits i permeten incrementar el capital formatiu o bé especialitzar-se o reorientar-se professionalment.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email