No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Els estudiants que volen accedir a CAFE han de superar prèviament una prova d'aptitud

Proves d'Aptitud Personal: canvis a la vistaEl gruix dels estudiants que es presenten a les Proves d'Aptitud Personal (PAP) que s'han de superar (a banda de la selectivitat) per cursar determinats estudis universitaris, aspira a matricular-se als graus de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (CAFE) i de Magisteri, en totes les seves modalitats (Infantil, Primària o doble grau).

Aquests dos processos de selecció són també els que estan sotmesos ara mateix a un nombre més gran de modificacions.


Sis centres, els d'INEFC de Barcelona i Lleida, els d'EUSES a Girona i Amposta, el Tecnocampus de Mataró i la UVic-UCC, han unificat aquest curs, per primer cop, la prova de CAFE, de manera que els aspirants que han aconseguit ser declarats aptes podran matricular-se, si tenen la nota de tall requerida, en qualsevol d'aquests. Però per al curs vinent ja s'anuncia que alguns dels centres esmentats deixaran de demanar aquesta prova com a requisit per accedir als estudis esportius, una exempció que compta amb el vist-i-plau de l'Administració.

D'altra banda, l'examen que, des del curs passsat, és obligatori aprovar per poder començar a cursar qualsevol grau de mestre a les universitats catalanes (públiques i privades), està previst que a partir del curs 2017-2018 canviï de dalt a baix.

UN DISSENY DIFERENT
L'examen no només incorporarà una prova de Matemàtiques per completar els exercicis de Català i Castellà que ara es duen a terme, i que són els mateixos que es plantegen a la selectivitat, sinó que el seu disseny serà radicalment diferent.

El nou examen es vol que tingui  dues parts. La primera avaluarà les competències lògico-matemàtiques (càlcul, relacions i canvi, geometria, mesura i estadística ) i comunicatives ( comprensió lectora, capacitat de síntesi, expressió escrita i el domini de la lingüística) de l'aspirant a matricular-se al grau.

AVALUAR EL RAONAMENT CRÍTIC
Una segona part mesurarà la capacitat de reflexió i raonament crític de l'estudiant. Per avaluar aquesta segona part es faran servir textos orals o escrits de caràcter periodístic sobre un tema concret. Aquí caldrà argumentar la posició personal sobre la qüestió que es plantegi.
Vista d'una de les habitacions i
la piscina de la residència Onix

Onix, una residència amb molts serveis al centre de Barcelona


La residència Onix, situada a la dreta de l'Eixample de Barcelona, al costat de l'estació d'autobusos del Nord, ofereix als estudiants habitacions individuals, individuals amb cuina compartida i habitacions dobles, bany propi, wi-fi, calefacció i aire condicionat regulables i un seguit de serveis, com ara neteja, bugaderia i gimnàs.

Hi ha diferents tipus de sales: d'estudi, multimèdia per visionar pel·licules o videojocs, d'ordinadors i de música. I una piscina al terrat de l'edifici.
 
La residència, veïna del mercat de Fort Pienc, té connexió directa de metro, bus i ferrocarril amb la majoria dels centres universitaris. A alguns d'aquests centres s'hi pot arribar fins i tot caminant, igual que a les platges de la ciutat, que queden a 10 minuts.

Els preus de les habitacions se situen durant el curs, de setembre a juny, al voltant dels 20 euros diaris, amb consums d'aigua i electricitat, neteja i canvis de llençols i tovalloles inclosos.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email