No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
La Facultat de Ciències de la UAB, a Bellaterra, on s'imparteix Física + Matemàtiques

                     13,147

Física + Matemàtiques a la UAB, rècord històric a les notes de tallPer primer cop, la nota mínima exigida per poder accedir a un grau universitari ha superat la barrera dels 13 punts entre els 14 possibles. Per matricular-se aquesta setmana a la doble titulació de Física + Matemàtiques de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) cal tenir un 13,147 de nota d'admissió a la universitat: 92 estudiants van sol·licitar, com a primera opció, una de les 20 places disponibles. 

Per poder cursar la mateixa titulació, la Universitat de Barcelona, amb 20 places, demana un 12,898, la segona nota de tall més alta.

 

La posició d'aquest doble grau de la branca de Ciències al capdavant del rànquing de les notes de tall s'ha convertit, durant els últims anys, en un clàssic, como ho és la presència dels estudis de Medicina als primers llocs de la classificació.

Aquesta vegada la UB ha dut a terme una preinscripció diferenciada al grau de Medicina (també ho ha fet amb els estudis d'Infermeria), de manera que es podia optar al campus del Clínic, on finalment es requereix un 12,832 per matricular-se en una de les seves 172 places, o bé al de Bellvitge (12,698 / 87 places d'oferta).

Medicina del Clínic és el grau que ha registrat més peticions en primera preferència (1.080) a la UB, per davant de Psicologia i ADE a la mateixa universitat.

Una cosa semblant ha succeït a la UAB, on els centres que han rebut més sol·licituds preferents han estat Medicina (802) i Psicologia (619). A continuació s'han posicionat Veterinària (594) i Periodisme (459).

Els estudis de Filosofia, Política i Economia que la Pompeu Fabra (UPF) imparteix amb dues universitats de Madrid, la Complutense (UCM)  i l'Autónoma (UAM), han passat aquest any per davant dels graus de Medicina a la r
elació de les notes de tall amb un 12,784 -excepte en el cas de Medicina de la UB del campus del Clínic-, situant-se només per darrere de les dues titulacions de Física + Matemàtiques. La UPF té un altre grau entre els que reclamen una qualificació d'admissió més elevada: International Bussines Economics (12,374). 

L'ENGINYERIA FÍSICA DE LA UPC ES MANTÉ AL TOP-10
La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) manté Enginyeria Física (12,564 per 40 places) al Top-10 de les notes més exigents, tot i que Enginyeria Informàtica (7,808), amb 617 estudiants que hi han optat en primera opció per a 400 places, continua sent la titulació més demandada en aquesta universitat, per davant de la d'Enginyeria en Tecnologies Industrials i dels Estudis d'Arquitectura.

UN TÍTOL DE LA URV AL PODI 
Un doble grau de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV), Bioquímica i Biologia Molecular + Biotecnologia (12,554 per a 10 places) ha accedit a les primeres posicions del podi de les notes més exigents: 12,554.

LA URV ha rebut 454 demandes en primer opció per poder estudiar Medicina a Reus, on podrà admetre 125 estudiants que disposen, com a mínim, d'un 12,236.

Després de les tres universitats de Barcelona que programen Medicina, la qualificació més elevada per poder cursar el grau ha estat la de la Universitat de Lleida (UdL), on 498 estudiants optaven en primera opció a 120 llocs.

LA DEMANDA DEL DOBLE GRAU DE VETERINÀRIA DE LA UdL QUATRIPLICA L'OFERTA
La UdL, que impartirà per primer cop el doble grau de Veterinària + Ciència i Producció Animal, ha aconseguit 250 demandes preferencials per a les 60 places disponibles de la titulació, convertint aquest títol en el segon més demandat en aquesta universitat. 

A la Universitat de Girona, els estudis adscrits de Fisioteràpia que imparteix Euses a Salt han estat els més sol·licitats en primera opció, amb 209 peticions per a 150 places, mentre que a la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, el més demandat ha tornat a ser el grau de Disseny de BAU a Barcelona.
Accés a la Facultat de Psicologia,
Ciències de l'Educació i l'Esport
de Blanquerna

 

La URL manté el sistema d'admissió obert fins al mes de setembre


Els centres de la Universitat Ramon Llull (URL), que no es regeixen pel sistema de notes de tall per regular l'accés sinó que exigeixen als estudiants que tinguin la selectivitat aprovada i que superin unes proves acadèmiques per estudis, mantenen l'admissió oberta fins al setembre.

Fins ara, els graus de Fisioteràpia, Publicitat, Relacions Públiques i Màrqueting, CAFE i Psicologia que ofereix Blanquerna es troben entre els demandats, amb dues sol·licituds per a cada plaça existent. El nou grau d'Animació de La Salle també ha registrat una bona acceptació.

A banda de Blanquerna i La Salle, en centres com l'IQS, la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi o la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés, és possible preinscriure's en totes les titulacions.
Un estudiant fent pràctiques
en un laboratori de l'IQS

L'IQS programa 5 dobles titulacions
per augmentar l'empleabilitat

 

L'Institut Químic de Sarrià (IQS) de la Universitat Ramon Llull (URL) ofereix, dins de la seva oferta d'estudis de grau, cinc dobles titulacions (Química + ADE, Enginyeria Química + ADE, Química + Enginyeria Química, Biotecnologia + ADE i Enginyeria en Tecnologies Industrials + ADE) amb l'objectiu de millorar l'empleabilitat dels graduats.

Tots els estudis que imparteix el centre, que té set titulacions de grau a la seva programació, posen un especial èmfasi en els continguts pràctics, de manera que els estudiants passen tres hores diàries al laboratori o al taller, realitzen pràctiques obligatòries en empreses i disposen d'una borsa de treball per accedir més fàcilment al mercat laboral.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email