No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Laboratori de simulació clínica del campus Clínic de la UB, on s'imparteix Medicina

La demanda de Medicina baixa i els estudis de mestre remuntenLa demanda en primera opció per accedir al grau de Medicina ha baixat lleugerament respecte a l'any passat, al voltant d'un 1,5%, tot i que aquests estudis continuen sent de bon tros els més sol·licitats a les universitats catalanes.

Les peticions per ingressar als estudis de mestre, en canvi, han revifat, tant pel que fa als graus d'Educació Infantil com d'Educació Primària. Les demandes en primera preferència han pujat quasi un 40% en comparació amb el 2014.


El descens de les sol·licituds a Medicina s'observa en 4 dels 6 estudis públics d'aquesta titulació que es poden cursar a Catalunya. A Barcelona només han crescut les demandes del grau interuniversitari que imparteix la Pompeu Fabra (UPF) amb l'Autònoma (UAB) i, fora d'aquesta demarcació, únicament a la Universitat de Lleida.

Tot i que la caiguda és molt suau, el retrocés pren més relleu si es té present que aquest any hi ha hagut 2.482 estudiants preinscrits més a les universitats públiques i a la UVic-UCC, la qual cosa vol dir que el nombre de demandants ha crescut un 5,5% en comparació amb el 2014.

LA TITULACIÓ REVIFA
On el canvi s'ha notat de forma espectacular ha estat als estudis de mestre. Després de la davallada de sol·licituds que van patir l'any passat, coincidint amb l'entrada en vigor de la prova d'aptitud personal (PAP) -que obligava a aprovar les matèries de català i castellà de la selectivitat amb un 5 de mitjana-, les demandes preferencials han remuntat de 2.160 a 3.007, o sigui, un 40%.

La millora s'aprecia en totes les universitats. A la de Barcelona (UB) s'observa com les primeres opcions a Educació Infantil han passat de les 224 del 2014 a les 431 per al curs 2015-2016, per posar un exemple. En conseqüència, la notal de tall ha fet un salt, del 7,402 de fa un any al 8,644.

Una cosa semblant ha succeït a Educació Primària de l'Autònoma (UAB), on fa un any per accedir al grau es demanava un 6,854, mentre que ara cal tenir un 8,818. Aquests estudis van registrar l'any passat 189 peticions preferencials, 166 menys que aquest cop.

RECUPERACIÓ UNIFORME
L'augment de la demanda s'aprecia de manera també gairebé uniforme a la Rovira i Virgili (URV) i a les universitats de Girona (UdG) i Lleida (UdL). També al doble grau d'Infantil + Primària que ofereixen diferents centres. A la UAB, la demanda s'ha doblat.

CIÈNCIES DEL MAR I EL GRAU OBERT
Entre els nous graus que s'estrenaran al setembre, Ciències del Mar de la UB ha comptabilitzat 143 demandes per a 60 places de primer. La nota de tall s'ha situat en un 9,786.

El Grau Obert de la UPF, una altra de les novetats d'enguany, ha tingut 54 demandes preferencials per a 20 places.
Una fisioterapeuta durant una
sessió de rehabilitació

Un màster esportiu complementa el grau de Fisioteràpia de Gimbernat


Les Escoles Universitàries Gimbernat de Sant Cugat del Vallès, adscrites a la UAB, començaran a l'octubre a impartir el màster universitari de Fisioteràpia de l'Esport i Readaptació a l'Activitat Física que abans oferien com a títol propi, per complementar la formació dels titulats del grau de Fisioteràpia, uns estudis en els quals el centre és pioner a Catalunya.

Gimbernat promou el nou màster oficial, de 60 crèdits ECTS, o sigui d'un any acadèmic de durada, com a alternativa al doble grau de Fisioteràpia + Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport que recentment s'ha introduït a la programació universitària.

El centre de Sant Cugat també ofereix els graus d'Infermeria i d'Informàtica i Serveis.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email