Els estudis de mestre perden 365 places de primer curs. Això suposa que se n'ofereixin un 11% menys que l'any passat.  No visualitzes aquest correu correctament?
Fes clic.
'Operació acordió': el grau de mestre perd 555 places, però en guanya 190 amb dobles titulacions = - 365
Sorpresa d'última hora. Amb la preinscripció universitària ja començada (es va iniciar el 3 de juny  i s'acaba el 3 de juliol), la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va ser la primera en aixecar la llebre: els estudis de mestre d'Infantil i Primària que es podien cursar fins ara oferiran per al curs 2013-2014 un 17% menys de places que fa un any (555).

Vuit de les nou universitats (cinc de públiques i tres de privades) que imparteixen els estudis perden capacitat d'oferta tot i que, en paral·lel, s'han creat cinc noves dobles titulacions, de cinc anys de durada, on els estudiants podran seguir els estudis d'Infantil i Primària de forma simultània.

Es tracta de 190 noves places, a les quals se n'han afegit 50 d'un nou grau especializat en Educació Infantil de la Universitat de Vic. Alguna de les universitats que oferirà la doble titulació encara no ha tingut temps d'incloure els nous estudis a la seva programació, el que dóna una idea de la improvisació amb què s'ha posat en marxa.

En resum: els estudis de mestre perden un 11% de places de primer any. Fa un any n'hi havien 3.265 i ara n'hi haurà 2.900, 365 menys.

La Universitat de Barcelona (UB) oferirà 40 places de la doble titulació. Girona (UdG), 50; Lleida (UdL), que va ser la primera en afegir el doble grau a la seva programació per a l'any vinent, 30; la Rovira i Virgili de Tarragona (URV), també 30, i la UVic, 40.

En teoria, en haver-hi menys places, se suposa que la nota de tall per ingressar a les noves titulacions serà més alta, però el desconeixement de l'oferta pot afeblir la demanda, almenys en un primer any, i jugar en contra d'aquesta pretensió.
Consulta tota l'oferta d'estudis de mestre!

Els preus públics del curs vinent  augmentaran al voltant d'un 2%

Un any després del augment espectacular que van patir els preus públics dels estudis universitaris a Catalunya, que en alguns casos es van enfilar per damunt del 65% (tot i que la mitjana va acabar situant-se en la meitat), les universitats treballen ara amb la previsió que, aquest cop, l'increment estigui al voltant del 2%.

Els preus es fixaran a finals de mes, en la reunió que té previst celebrar el Consell Interuniversitari de Catalunya, just 15 dies abans que s'inicïi el període de matriculació.

La secretaria d'Universitats i Recerca ja va anunciar setmanes enrere que els preus es congelarien, la qual cosa significa que només hi haurà una actualització del preu de les matrícules d'acord amb l'augment anual de l'IPC, un indicador que a finals de maig s'havia situat en el 1,7%. Això pel que fa als estudis de grau. En els màsters universitaris es preveu que hi pugui haver més canvis.

El desori de les beques

El Ministeri d'Educació té previst introduir importants modificacions al decret de beques per al curs 2013-2014. Tot i que només n'ha trascendit un esborrany, el departament que dirigeix el sociòleg José Ignacio Wert pretén que una part de l'ajut fluctuï en funció de les qualificacions de l'estudiant i dels recursos pressupostaris existents.

Fins ara, tots els estudiants que complien amb els requisits fixats al decret anual tenien dret a la concessió de l'ajut, amb indepèndencia de la partida pressupostària inicial consignada per Educació per fer front a la despesa.
El campus de Torribera de la UB alimentarà
la Bullipèdia de continguts acadèmics
La Bullipèdia, un dels projectes recents del cuiner Ferran Adrià, que pretén inventariar els fonaments de la cuina que va situar l'equip del restaurant El Bulli als primers llocs de la gastronomia mundial, rebrà suport i assessorament acadèmic de la Universitat de Barcelona (UB) a través del Campus de l'Alimentació de Torribera, situat a Santa Coloma de Gramenet, on s'impartexien els estudis de grau de Nutrició Humana i Dietètica i de Ciència i Tecnologia dels Aliments. Al campus s'ha creat una unitat per farcir i validar continguts que complementin les aportacions d'Adrià, un projecte al qual s'ha afegit el cuiner Joan Roca.
                                                                                                                                                                                   
 Segueix-nos
Copyright © Unportal, Tots els drets reservats.

D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona 

Contacta'ns:
info@unportal.net
Dona't de baixa   Modifica les teves dades personals 


Sent to *|EMAIL|* — why did I get this?
unsubscribe from this list | update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*
*|REWARDS|*