No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Cada cop hi ha més titulats d'FP amb una ocupació relacionada amb els estudis cursats

Creix la qualitat de la inserció laboral dels graduats d'FP


Tant a cicles de grau mitjà (CFGM) com a cicles de grau superior (CFGS), augmenta el percentatge de graduats que fan una feina relacionada amb els estudis cursats, segons l'enquesta d'Inserció laboral dels ensenyaments professionals del 2015.

En el cas dels CFGS, aquest increment, del 3,6% respecte a la promoció anterior, suposa un canvi de tendència en relació als vuit últims anys.

L'informe anual coordinat pel Departament d'Ensenyament i el Consell General de les Cambres de Comerç evidencia també un creixement de l'ocupació dels titulats, de 5,12 punts percentuals, i una major taxa d'ocupació entre els titulats d'FP dual.


Una de les conclusions més significatives de l'estudi d'inserció laboral de l'àmbit de la Formació Professional, presentat aquesta setmana, és que augmenta el percentatge de titulats ocupats que duen a terme una feina estretament relacionada amb allò que han estudiat (un dels indicadors principals a l'hora d'avaluar la qualitat de la inserció).

L'informe, que ha tingut en compte les respostes de més de 22.000 graduats de formació professional inicial del curs 2013-2014, constata com en el cas dels titulats de CFGM continua i es referma la tímida corba ascendent iniciada el 2012. Així, en els últims quatre anys aquesta taxa ha passat del 67,6% al 71,3%.

En el cas dels graduats superiors, l'increment és més destacable, tenint en compte que per primer cop el 2015 es trenca la tendència descendent iniciada el 2008, amb una pèrdua acumulada de 20 punts,  i l'índex de graduats que tenen un treball relacionat amb el cicle cursat augmenta per primer cop, del 62,15% el 2014 al 65,6% el 2015.

Es tracta d'un canvi signficatiu, tenint en compte que la crisi econòmica ha comportat els últims anys no sols una davallada de l'ocupació dels graduats sinó també una major acceptació de feines sovint poc relacionades amb l'especialitat cursada, més gran entre els tècnics superiors, que han demostrat una major versatilitat per adaptar-se a la nova situació.

INCREMENT D'OCUPACIÓ
En qualsevol cas, aquesta major adequació de la feina als estudis cursats ve també acompanyada, d'acord amb la mateixa enquesta, d'un increment de l'ocupació dels titulats del 5,12% respecte a la promoció anterior,  comptant tots els col·lectius enquestats.

Si la taxa d' inserció dels titulats d'ensenyaments professionals ha passat en l'últim any del 41,46% al 46,58%, l'índex d'ocupació dels graduats en la modalitat dual se situa més de 12 punts per sobre, en el 59%. Tot i que la mostra és encara poc significativa, donat que es tracta de la primera promoció avaluada, caldrà seguir d'aprop el recorregut que té aquesta fórmula.
Instal·lacions del Campus
Professional de la UManresa

La UManresa comença a impartir el
CFGS en Pròtesis Dentals en dual


El campus Manresa de la UVic-Universitat Central de Catalunya ofereix des d'aquest mes de setembre l'únic cicle formatiu de grau superior (CFGS) en Pròtesis Dentals en modalidad dual que es pot cursar a Catalunya.

El Campus Professional UManresa on s'imparteix és a la mateixa zona universitària, amb la qual comparteix instal·lacions. Els estudiants disposen de 300 m2 de laboratoris i una part considerable de les pràctiques es duen a terme en empreses d'implants o solucions protèsiques, una fórmula que facilita la inserció laboral dels graduats.


El cicle formatiu també es nodreix de continguts que proporcionen als futurs graduats un seguit de competències complementàries en matèria d'emprenedoria i innovació.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email