No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Les titulacions vinculades a la creació de videojocs han estat ben rebudes pels estudiants.

Els nous graus que triomfenCiències del Mar (UB), Disseny i Desenvolupament de Videojocs (UdG
i CITM-UPC) i el Grau Obert (UPF) omplen la matrícula a la primera

 


Entre les més de 50 noves titulacions (nous graus, estudis en anglès, dobles graus i titulacions rebatejades) que les universitats catalanes acaben d'estrenar el curs 2015-2016 n'hi han unes poques que han tingut una molt bona acollida per part dels estudiants.

El nou grau de Ciències del Mar, programat per la Universitat de Barcelona (UB); els de Disseny i Desenvolupament de Videojocs de la Universitat de Girona (UdG) i del CITM de la Politècnica (UPC) -que ja impartia aquests estudis a Terrassa però que aquesta vegada ho ha començat a fer a Barcelona i en anglès-, i el Grau Obert de la Pompeu Fabra (UPF), van omplir al juliol l'oferta de places.

VETERINÀRIA A LLEIDA
La Universitat de Lleida (UdL) no tenia al setembre cap plaça (60 de primer curs) al doble grau de Veterinària + Ciència i Producció Animal, ja que totes s'havien adjudicat durant el mes de juliol. A banda d'aquesta titulació, que ha possibilitat que la UdL imparteixi finalment els estudis de Veterinària després d'anys de reclamar-ho, la universitat ha aconseguit omplir els nous estudis d'Infermeria del campus de Igualada (40 places). No és el cas del grau de Turisme Internacional que ha programat un centre adscrit a la UdL a Barcelona, l'oferta del qual ha tingut molt poca acceptació.

La demanda també ha estat molt feble als estudis de Filologia Hispànica del campus de Badalona de la UB, ciutat que acull, per primer cop, un grau universitari. També a la UB, i a l'espera dels resultats de la matrícula de setembre, la titulació de Llengües Romàniques i les seves Literatures, que ha vingut a prendre el relleu de l'antiga Filologia Romànica, no ha obtingut el favor els estudiants.

LES MÉS EXITOSES
L'altra cara de la moneda ve representada pels estudis de Ciències del Mar. Aquest grau de la UB, que a Espanya s'imparteix a quatre universitats públiques (Alacant, Vigo, Cádiz i Las Palmas) i una de privada (València) i que encara no apareix al cercador de titulacions (QUEDU) del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports, va rebre al juliol 143 demandes en primera opció per a les 60 places disponibles de primer curs.

La demanda de les titulacions vinculades a la creació de videojocs segueix tenint un molt bon comportament. El CITM de la UPC ha adjudicat les 30 places del nou grau que imparteix a Barcelona en anglès, a banda d'omplir les 40 places de les que ja disposava a Terrassa. La UdG, que per primer cop comptava amb 40 places en aquest tipus d'estudis, també va quedar-se sense vacants al juliol. Altres estudis d'aquest mateix àmbit que s'han inaugurat durant els últims cursos, com la titulació de Continguts Digitals Interactius, que ofereix l'escola ENTI, adscrita a la UB, només tenien 5 vacants al setembre entre una oferta inicial de 80 places.

ENGINYERIES AEROESPACIALS
Sobresurt també la bona acollida de les enginyeries de sistemes aeroespacials a la UPC, que, tot i que ja s'impartien, han viscut un procés de fusió de títols. I l'elevada acceptació de la fórmula del Grau Obert que ha implantat la Pompeu (UPF) inspirant-se en les universitats dels EUA, i que ha rebut tres demandes en primera opció per a cadascuna de les 20 places que programava.

Pel que fa a les universitats privades, i a l'espera de les primeres dades sobre el comportament de títols nous de trinca com Animació (La Salle), es constata el bon resultat de la doble titulació de Ciències Ambientals + Biologia de la UVic-UCC, que al setembre nomes tenia 5 vacants sobre una oferta de 20 places.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email