No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Futurs universitaris investigant i experimentant directament en diverses àrees
 

Descobrir les ciènciesEls tallers de ciència i tecnologia organitzats per les universitats faciliten que els futurs estudiants coneguin l'ampli ventall de possibilitats que ofereixen els estudis d'aquesta branca de coneixement. Les activitats pretenen familiaritzar l’alumnat de secundària amb les tècniques científiques bàsiques i introduir-los en el món de la recerca.


La Universitat de Barcelona (UB) promou l'activitat Experiments de Física, que es fa al gener, i que permet que els estudiants de segon de Batxillerat realitzin un seguit d'experiments relacionats amb noves tecnologies i materials (com la llum invisible, els metalls de goma, les imatges en 3 dimensions, l'observació del Sol o les tecnologies electròniques) que, tot i el seu interès, habitualment no són a l'abast dels centres de secundària.

Amb Endinsa’t en la Bioquímica, que també se celebra durant el mes de gener a la UB, els estudiants de tercer i quart curs d'ESO poden familiaritzar-se amb les tècniques bàsiques de la Bioquímica, la Biotecnologia  i la Biologia molecular i veure les múltiples aplicacions d'aquestes disciplines científiques, des del camp de la medicina fins al de l’agricultura.

El Projecte REVIR (Realitat virtual) ofereix sessions de treball experimental en un laboratori informatitzat del Centre de Recerca per a l'Educació Científica i Matemàtica (CRECIM) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) des del 2003. Al laboratori els participants tenen l’ocasió de comprovar la utilitat dels coneixements de Física, Química i Biologia prèviament adquirits.

Les jornades de Química interactiva de la UAB, adreçades als alumnes de segon de Batxillerat de la modalitat de Ciències i Tecnologia que cursin l'assignatura de Química, volen potenciar l’interès dels estudiants per aquesta disciplina a través de la seva participació activa en l’experimentació. Es tracta d'un taller molt pràctic on es pot analitzar una mostra que conté substàncies dopants, trobar additius no permesos a la benzina o determinar quin element metàl·lic hi ha en una mostra d'aigua contaminada.

Entre els mesos de febrer i abril, la UAB també organitza els ja tradicionals Dissabtes de les Matemàtiques (que pretenen que es visualitzi la seva presència en el món actual), els Dissabtes de la Física (conferències) i els Dissabtes de les Ciències Ambientals.

La Facultat de Matemàtiques i Estadística de la Universitat Politècnica (UPC) proposa, per la seva banda, dins de l'oferta dels Tallers de secundària a l'FME, endinsar-se en la investigació astronòmica com es feia abans de Crist, resoldre equacions de segon grau amb textos de Descartes o determinar si un asteroïde xocarà amb la Terra.

La Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV) es planteja, en l'activitat Fem recerca!, divulgar les múltiples aplicacions de la informàtica dins la recerca, donar a conèixer la cara amable de la química amb Wolframi, un tipus amb química, mostrar com es detecten els aliments transgènics i ensenyar en què consisteix l'experimentació sensorial -sense alcohol- en una sala de tast de la Facultat d'Enologia.

L'Institut Químic de Sarrià (IQS) de la Universitat Ramon Llull (URL) també preveu obrir, de febrer a maig, els seus tallers i laboratoris als estudiants de secundària interessats en la Química, l'Enginyeria Química, la Biotecnologia i la Farmàcia.
Participants en un taller de
la Facultat de Comunicació.

Tornen els tallers de Blanquerna per a estudiants de secundària
 

Blanquerna-URL organitza, a partir de gener, una nova edició dels Tallers Blanquerna-Escola, destinats als estudiants de l'últim curs de Batxillerat i CFGS. En aquestes sessions, els estudiants tenen l'oportunitat de realitzar algunes de les activitats que duen a terme els professionals en l’exercici de la seva feina.

A la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals descobriran des de com redactar notícies i utilitzar un plató de televisió fins a com confeccionar un guió per a un audiovisual.

La Facultat de Psicologia i Ciències de l'Educació i de l'Esport ofereix recursos per gestionar l'ansietat als exàmens o com utilitzar adequadament la veu.

I a la Facultat de Ciències de la Salut aprendran a fer una reanimació cardiorespiratòria bàsica i a conèixer els medicaments per dins.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email