No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Estudiants de secundària participant en diversos tallers pràctics d'enginyeria i robòtica.
 

Per a futurs enginyersLes enginyeries, en els seus diferents camps, són objecte d’especial atracció per a molts futurs universitaris. Per donar satisfacció a aquest interès, les universitats posen a l'abast dels alumnes de Batxillerat i CFGS tot tipus de tallers d'experimentació.


L'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Barcelona de la Universitat Politècnica (UPC) promou l'activitat  Descobreix l'Enginyeria Civil per conèixer, entre d'altres coses, com es formen les sorres movedisses, l'aprofitament de l'energia eòlica flotant en alta mar i com convertir aigua tèrbola i de baixa qualitat en aigua potable.

Les escoles d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial i d'Agricultura del campus de Castelldefels de la UPC organitzen Un dia a la Uni, uns tallers que permeten disposar dels mateixos entorns de treball i de les instal·lacions que utilitza la comunitat universitària per aprendre a llençar un coet, utilitzar un simulador de vol, saber què senten els astronautes, comprovar com funciona una granja de peixos a terra ferma o extreure i identificar ADN.

L'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú de la UPC promou els Tastets a l’Enginyeria, on es pot construir un joc per a un mòbil Android o veure la feina que es duu a terme a l'observatori submarí del centre.

La Universitat de Barcelona organitza, per la seva banda, els Tallers d’Enginyeria Electrònica i Tecnologia de la Informació, que volen apropar els futurs estudiants a les aplicacions pràctiques de l’electrònica, com per exemple programar els sensors d’un robot Mindstorm, conèixer el funcionament intern d’un telèfon mòbil o descobrir el sistema electrònic que impulsa els drones.

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ofereix, al taller Experimenta amb robots, que forma part de l'activitat Fem recerca!, la possibilitat de reprogramar un robot i fer que es mogui seguint una línia o preparar-lo per a un combat de sumo.

I als Tallers per a escoles de La Salle-Universitat Ramon Llull es pot participar en una activitat on s'obté energia per a un edifici únicament a partir de recursos naturals i és possible posar-se a la ment d'un hacker per combatre la pirateria informàtica, entre altres propostes adreçades a futurs enginyers i arquitectes.
El campus de BCN de la UIC

La UIC convida els estudiants a conèixer allò que volen estudiar


Amb el propòsit d'acostar la universitat a futurs alumnes i mostrar els continguts dels plans d'estudi, la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) organitza la jornada Ser universitari per un dia.

L'activitat, adreçada a estudiants de segon curs de Batxillerat i de CFGS, també permet realitzar pràctiques experimentals en les àrees d'Arquitectura, ADE, Comunicació, Humanitats, Dret, Educació i Salut (Medicina, Fisioteràpia, Infermeria i Odontologia).

Les sessions s'imparteixen al campus de Barcelona, tret de les vinculades a la salut, que tenen lloc a l'Hospital General de Catalunya, al campus de Sant Cugat.

Les pròximes jornades tindran lloc el 22 i 29 de gener i el 5, 12 i 26 de febrer. Cal confirmar l'assistència.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email