Copy
Accedir a un grau universitari costarà 1,49 euros més que ara fa un any. La dificultat de la prova de Matemàtiques a la selectivitat causa enrenou.
Matricular-se en un grau costarà 1,49 € més que l'any passat
Matricular-se en un grau a les universitats públiques catalanes el proper curs costarà, finalment, 1,49 euros més que l'any passat.

Després d'anunciar-se que els preus per accedir als estudis universitaris de grau el curs 2013-2014 serien a Catalunya els mateixos que l'any passat, això sí, actualizats d'acord amb l'increment de l'IPC (un 2,2%), el Govern català ha decidit renunciar fins i tot a aquest augment, que comportava una desemborsament afegit per part dels estudiants d'entre 33 i 52 euros anuals.

El preu del crèdit (60 crèdits conformen un curs complet en la gran majoria dels graus) romandrà idèntic. Només el cost de la matrícula (69,31 €) s'actualiza amb l'IPC, d'aquí que matricular-se en un grau costarà 1,49 euros més que el curs que acaba de finalitzar. La taxa de suport a l'aprenentatge, de 70 euros, no variarà, com tampoc ho farà l'assegurança escolar (1,12 €).

En resum: un curs complet valdrà, com a màxim (el preu és variable des del curs 2012-2013 segons el nivell de renda familiar), entre 1.656,63 €, en el cas de les titulacions qualificades com de coeficient A, com és el cas d'ADE o Dret, fins a 2.512,23 €, per exemple els estudis de Medicina (coeficient C). Els títols de coeficient B, com les enginyeries, costen 2.286,63 €.

Els llindars de renda familiar per determinar el que ha de pagar cadascun dels alumnes són també idèntics als de l'any passat.

A finals de la setmana que ve està previst que es coneguin les notes de tall d'aquest any. Els estudiants que ja tinguin una plaça assignada podran començar a matricular-se a partir del 15 de juliol.
Consulteu la pàgina de preus del curs 2012-2013

L'exàmen de 'mates' de les PAU: més difícil que altres vegades

10.000 alumnes podran repetir l'examen aquest divendres

Una incidència registrada a l'examen de Matemàtiques de les PAU que es va celebrar el 12 de juny passat (una pregunta que oferia dues respostes correctes) va dur la Secretaria d'Universitats a recomanar a la comissió encarregada d'organitzar les proves que oferís la possibilitat que els alumnes que ho destigessin poguessin tornar a fer l'examen.
 
Els que han triat aquesta opció, entre els més de 10.000 estudiants que van examinar-se de Matemàtiques, han hagut de solicitar-ho i renunciar a la qualificació obtinguda en aquella prova. El nou examen se celebrarà divendres a la tarda.
 

L'opinió del professorat

El professorat consultat, però, ha tret importància a la repercussió que pugui haver tingut aquella incidència en els resultats. Per contra, ha advertit que, aquest cop, la prova tenia una dificultat força superior a la que havia presentat en anteriors edicions. En aquest sentit, hi ha qui creu que la repetició de la prova podria tenir més a veure amb aquesta última qüestió que amb la incidència detectada.

Els alumnes van poder conèixer la seva nota de Selectivitat divendres passat, però els resultats globals de les proves no es donaran a conèixer fins demà o demà passat.
Doble grau en Disseny per als alumnes d'Elisava
Una trentena d'estudiants de segon curs dels graus de Disseny i d'Enginyeria de Disseny Industrial de l'Escola Elisava, adscrita a la Pompeu Fabra, duran a terme el curs que ve un pla d'estudis singular que els permetrà cursar de forma simultània assignatures dels dos graus i que els permetrà obtenir, en un total de 5 anys i 2 semestres, el títol de graduat en ambdues titulacions, com si es tractés d'una titulació doble.
Es tracta d'una iniciativa pionera que només està adreçada a alumnes de la mateixa escola que hagin superat sense cap suspens els dos cursos anteriors. Els estudiants que s'hi acullin, procedents d'alguns d'aquests dos graus, compaginaran a partir de 3r assignatures de la seva titulació amb d'altres de la titulació germana.
                                                                                                                                                                                   
 Segueix-nos
Copyright © Unportal, Tots els drets reservats.

D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona 

Contacta'ns:
info@unportal.net
Dona't de baixa   Modifica les teves dades personals