No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Ciències de l'Activitat Física i l'Esport és un dels graus preferits pels graduats de CFGS

16 de cada 100 estudiants que opten
a la universitat procedeixen de l'FP Hi ha uns quants estudis en què els aspirants provinents d'FP són majoritaris. El curs 2013-14, més del 50% dels què es van preinscriure als graus d'Educació Social, Pedagogia, Treball Social, CAFE i Infermeria en alguns centres de l'àrea de Barcelona, així com també a Màrqueting i Comunicació Digital i a Enginyeria Geomàtica i Topografia,  van ser graduats en CFGS.

Educació Infantil, on això venia succeïnt en els últims anys, va perdre interès per als estudiants de CFGS al haver-se de presentar, a partir del 2013, a la nova prova d'aptitud personal.Al llarg del quinquenni 2009-2013, entre 7.500 i 8.500 graduats de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) s'han preinscrit anualment a les universitats catalanes, el que confirma l'estabilització d'aquesta via d'accés als estudis universitaris.

El curs 2013-2014 els aspirants procedents de cicles van ser 7.784, un 16,3% del total, segons les dades que recull l'últim anuari de la Fundació BCN Formació Professional que acaba de fer-se públic. La xifra no inclou els graduats d'FP que han volgut accedir a les universitats privades.

Si ens fixem en els graduats que durant aquest curs van arribar a matricular-se a les quatre universitats públiques de Barcelona (UB, UAB, UPC i UPF), el pes dels estudiants d'FP puja fins al 18,3%. Això significa que dels poc més de 25.000 estudiants de nou accés que van ingressar-hi, més de 4.600 havien cursat un CFGS.

UN SISTEMA QUE INCENTIVA L'ACCÉS
El nou sistema d'accés a la universitat des de l'FP instaurat el 2010 (quan es van abolir les quotes per via d'estudi) permet als graduats en CFGS preinscriure's als graus sense haver de realitzar la fase general de la selectivitat

Ara bé, els estudiants procedents de cicles no tenen més remei que presentar-se a la fase específica de la prova si volen accedir a uns estudis amb una nota de tall superior a 10 (també ho poden fer per millorar la nota inicial, igual que els estudiants de Batxillerat), ja que la qualificació amb la qual poden ser admesos  (que és la mitjana de l'expedient dels estudis de CFGS) no pot superar el 10.

La nova fórmula d'accés sembla que ha estimulat l'opció de fer el salt a la universitat des d'un cicle superior. Les convalidacions de matèries, que en ocasions poden superar els 60 crèdits (o sigui un curs acadèmic) també hi contribueixen.

No és estrany, doncs, que entre els 260 matriculats a primer curs de Medicina de la UB n'hi hagi prop d'un 10% que hagin cursat un CFGS. També resulta interessant observar com, a Educació Infantil, han baixat les preinscripcions de graduats en FP a partir del moment en què s'ha començat a exigir que tots els aspirants hagin de treure una nota mínima de 4 a les proves de català i castellà de la selectivitat, i una mitjana de 5 entre les dues.
La UIC té campus a Barcelona
ciutat i a Sant Cugat

Nova convocatòria de les beques d'excel·lència de la Internacional

Els ajuts cobreixen el 80% del preu de la carrera

 

La Universitat Internacional de Catalunya (UIC) es farà càrrec del 80% del cost del grau d'aquells estudiants de primer de Batxillerat amb una nota mitjana superior a 8 (o bé, en alguns casos, també de CFGS amb un 9) que superin la prova adreçada als candidats de la nova convocatòria d'ajuts i que tinguin un bon rendiment al llarg de la carrera.

Aquesta convocatòria de Beques d'Excel·lència  (BEA) va adreçada als aspirants a ingressar als graus d'ADE, Arquitectura, Dret, Educació Infantil, Educació Primària i Infermeria i als dobles graus d'ADE + Enginyeria, ADE + Dret, Humanitats + ADE, Humanitats + Dret, Infantil + Primària i Primària + Humanitats.

Les sol·licituds d'aquesta primera fase s'han de formalitzar abans del 25 de novembre.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email