No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
L'exigència per arribar a ser mestre augmenta des d'abans de l'accés als estudis de grau

La selectivitat dels que vulguin ser mestres s'allargarà un diaA partir del mes de juny del 2017, les tres jornades habituals de les proves d'accés a la universitat (PAU) es convertiran en quatre per als estudiants que aspirin a ser admesos a un dels graus d'Educació Infantil o Educació Primària que s'imparteixen a les universitats catalanes. En aquesta quarta jornada hauran de superar tres proves addicionals a les que inclou la selectivitat: una de català i castellà, una altra de comprensió lectora i una tercera de matemàtiques.


El Consell Interuniversitari de Catalunya s'ha proposat donar a conèixer els detalls de la nova prova d'aptitud personal (PAP) el pròxim mes de març, de manera que els estudiants que ara cursen 1r de Batxillerat i que tinguin vocació per als estudis de Magisteri puguin conèixer amb més d'un any d'antel·lació l'estructura de l'examen complementari al que s'hauran d'enfrontar.

Hores d'ara resta per determinar si les tres proves es comprimiran dins d'un únic examen de dues hores de durada o bé si s'optarà pel mateix format de la selectivitat: tres exercicis de 90 minuts de durada cadascun amb un petit descans entremig. També s'ha d'acabar de decidir si les PAP es faran el divendres (habitualment la selectivitat té lloc de dimarts a dijous), o sigui a continuació de les PAU, o bé el dilluns o el dimarts de la setmana següent.

DESAPARICIÓ DE LA FÓRMULA PROVISIONAL
A partir del curs 2017-2018, desapareixerà la fórmula provisional que es va instaurar a l'inici del curs 2014-2015, que consisteix en reclamar als aspirants als graus d'Educació Infantil i Educació Primària que obtinguin, com a mínim, una mitjana de 5 entre les proves de català i castellà de la selectivitat, sempre i quan a cadascuna de les matèries s'hagi aconseguit una qualificació igual o superior a 4, si volen aspirar a matricular-se als estudis de mestre.

Els estudiants que provenen de CFGS, que no han de presentar-se a la fase general de la selectivitat, també han d'examinar-se ara de les dues matèries lingüístiques si volen arribar a matricular-se a qualsevol grau de Magisteri, però se'ls eximeix d'haver de contestar les preguntes relacionades amb les lectures obligatòries del Batxillerat. A partir del 2017 hauran de superar les noves PAP.
 
SELECTIVITAT O REVÀLIDA
Tot i que, hores d'ara, la selectivitat, i d'acord amb la llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMCE), està condemnada a desaparèixer a partir del 2018, el cert és que serà el nou govern espanyol sorgit de les eleccions del pròxim 20 de desembre el que acabi decidint-ho, tenint en compte que totes les forces polítiques, amb l'excepció del PP, han manifestat el seu rebuig a la instauració d'una revàlida que vindria a substituir a les PAU. En qualsevol cas, si no hi ha selectivitat, les PAP de Magisteri es convertiran en un complement de la nova revàlida.
Un fragment de la maqueta del
nou edifici de la Facultat de Dret

 

La UB amplia la Facultat de Dret
 

La Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona (UB), que imparteix els graus de Dret, Criminologia, Ciències Polítiques i de l'Administració, Gestió i Administració Pública i Relacions Laborals, disposarà, el curs 2017-2018, de 16.000 metres quadrats addicionals de superfície edificada.

Les obres d'ampliació, que acaben de començar, permetran disposar d'una vintena d'aules petites adaptades al treball en grups reduïts, d'acord amb les noves exigències metodològiques dels estudis, a banda d'aules convencionals, un espai per simular judicis, despatxos per al professorat i diferents tipus de sales de reunions per a estudiants i professors.

El nou edifici també permetrà que els estudis de Relacions Laborals, que s'imparteixen en una altra zona del campus de la Diagonal, es puguin oferir dins del recinte de la Facultat de Dret.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email