No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Estudiants de Psicologia de la UVic-UCC, un dels 9 centres que ofereix la titulació
 

Psicologia remunta el volEl grau de Psicologia ha matriculat aquest curs gairebé mig miler d'estudiants més que fa un any. Dels 2.784 del curs 2014-15 s'ha passat als 3.279 del 2015-16, un 18% més.

Aquesta xifra supera la del curs 2011-12, quan els estudiants que van accedir als estudis van ser 3.200. Des d'aleshores, les incorporacions sempre havien estat per sota dels 2.900 matriculats.


La clau de volta de l'espectacular increment d'enguany es troba a la UOC, on la matrícula s'ha disparat un 34%. La resta d'universitats també han millorat els seus registres, tot i que discretament, excepte l'Abat Oliba, on la xifra d'ingressos en aquests estudis ha retrocedit lleugerament.

La universitat on line ha guanyat 466 estudiants de primer, mentre que els altres sis centres que programen la titulació (UB, UAB, URV, UdL, UdG i Blanquerna - URL) s'han repartit 41 alumnes addicionals. La matrícula de la UVic-UCC no ha canviat.

SEGONES OPORTUNITATS LABORALS
La directora del grau de Psicologia de la UOC, Anna Gálvez, creu que el fet que es tracti d'una disciplina "molt versàtil, que té aplicacions en multitud d'àmbits", pot haver atret a persones que cerquen una segona oportunitat laboral. Aquesta, juntament amb la rebaixa del preu del grau per als que segueixen els estudis en castellà, podria ser una de les raons dels resultats de la matrícula d'enguany.

El mateix mòbil econòmic podria haver influït negativament en la matrícula durant els últims tres anys, durant els quals la crisi  n'hauria provocat una contracció.

Després de la UOC, Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull (URL), és el centre universitari on les incorporacions al primer curs de Psicologia han crescut més respecte al 2014, un 8%.

Sergi Corbella, vicedegà de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport de Blanquerna, coincideix amb Gálvez a l'hora de subratllar la multiplicitat de sortides laborals de la titulació, cosa que la revaloritza en conjuntures com l'actual.

Corbella també creu que en moments de crisi i incertesa com el present hi ha més motivació  per una disciplina com la Psicologia, "que estudia el comportament i ajuda a entendre's una mica més".

TITULACIÓ DE LES MÉS DEMANDADES
Tant a la UOC com a Blanquerna aquests estudis encapçalen la relació de graus amb més matriculats a primer curs, igual que a l'Autònoma (UAB), que compta amb 366 alumnes de primer any, i a l'Abat Oliba (UAO).

A la Universitat de Barcelona (UB),  només el grau d'ADE passa per davant del de Psicologia a nivell de matrícula (497 estudiants a primer), mentre que a la Rovira i Virgili de Tarragona (124), el grau se  situa en quarta posició, només per darrere d'ADE, Medicina i Dret.
La sala Multimèdia de l'IQS on
se celebren les sessions de les
jornades informatives

Comencen les sessions informatives dels graus i dobles graus de l'IQS


IQS -Universitat Ramon Llull organitza, per als propers 12 i 14 de gener, les primeres sessions informatives d’aquest curs dels estudis de Química, Enginyeria Química, Biotecnologia, Enginyeria Industrial, Farmàcia i ADE (versió íntegrament en anglès i progressivament cap a l’anglès) que imparteix el centre.

Les sessions, que es programen fins al mes de juliol, s’inicien amb una xerrada inicial, on s’expliquen aspectes comuns a tots els graus, per passar posteriorment a diferents espais on professors de l’IQS faciliten informació acadèmica de cadascun dels estudis.

A les sessions també s’informa dels dobles graus de Química + ADE, Enginyeria Química + ADE, Biotecnologia + ADE i Enginyeria en Tecnologies Industrials + ADE.

Es recomana inscriure’s prèviament per assistir-hi.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email