No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
La Facultat de Dret de la UB, la més gran del sistema universitari català

Dret, un valor en alça


La gran proliferació de graus al sistema universitari català en els últims anys, fins arribar a una xifra superior als 700 el curs 2015-2016 (entre els quals s'hi compten més de 160 dobles titulacions), no ha fet perdre interès per alguns estudis de tota la vida que, en alguns casos, lluny de passar a un segon pla, han aconseguit fins i tot augmentar la demanda de sol·licituds en primera opció per poder-hi accedir.

És el cas del grau de Dret, amb una oferta total de 1.300 places a les universitats públiques, i una demanda en primera opció que s'ha enlairat fins a les 1.830 sol·licituds el curs actual.

Això ha fet que en quatre de les sis universitats públiques que oferten aquest estudi (entre les quals n'hi ha tres de l'àrea de Barcelona), la nota de tall no hagi deixat de créixer en els últims 6 anys.

A la UB, la que compta amb l'oferta més gran de places de primer (fins a 430), la nota d'accés ha passat d'un 7,910 el curs 2010-2011 fins a un 8,424 el 2015-2016; a la UAB (220 places), ha passat d'un 7,438 a un 7,964 en el mateix període, i a la UPF (260 places), d'un 9,274 a un 10,252.  

A Girona, amb una oferta de 150 places, el salt ha estat d'un 5,740 a un 6,560, i tant a la UdL com a la URV, tot i no haver augmentat la nota d'accés, continuen sent uns estudis molt demandats, amb un nombre de sol·licituds en primera opció que supera el centenar per a una oferta de places de 115 i 125 respectivament.

Com era d'esperar, les dades de matrícula han ratificat aquest interès i a les universitats públiques s'han cobert les places de primer amb escreix, amb un total de 1.375 matriculats per a una oferta inicial de 1.300 places.

També les universitats privades han registrat una bona matrícula, superior al nombre de places ofertades en el cas d'ESADE, de la Universitat Ramon Llull (103 matriculats per a una oferta de 100 places de primer).

DOBLES TITULACIONS AMB DRET
Però l'interès del grau de Dret no s'acaba aquí. Es tracta d'un dels estudis, juntament amb el d'ADE, que més es poden cursar de forma combinada amb altres titulacions.

És a dir, que a banda dels estudis de Dret, que oferten 10 de les 11 universitats del sistema universitari català (comptant la Universitat Oberta de Catalunya), s'ofereixen fins a 29 graus combinats amb aquesta titulació.

La parella més recorrent és la de Dret + ADE, però també es pot cursar Dret amb Ciències Polítiques i de l'Administració; amb Criminologia; Gestió i Administració Pública o Ciència Política i Gestió Pública; amb Economia, amb Relacions Laborals, amb Comptabilitat i Finances, i, fins i tot, amb Humanitats i Estudis Culturals.
 
El cartell del nou concurs
 

La UIC atorga 10 beques als autors
dels millors treballs de recerca

 

La Universitat Internacional de Catalunya (UIC) torna a premiar els millors treballs de recerca d'estudiants de Batxillerat i CFGS concedint 10 beques, pel 100% de l'import de la matrícula de qualsevol grau de la UIC, als guanyadors.

El concurs va adreçat aquest cop als estudiants interessats en cursar, inicialment, els estudis d'Educació i Infermeria.

Els treballs que siguin pre-seleccionats en una primera fase hauran de ser defensats de forma oral, davant d'un tribunal, pels seus autors.

Les inscripcions s'han de fer abans del 31 de gener i els treballs es poden entregar fins al 8 de febrer. Els guanyadors es donaran a conèixer a l'abril.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email