No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
A les universitats catalanes es poden cursar 13 graus relacionats amb l'aeronavegació

Catalunya aplega la major oferta d'estudis d'aeronàutica d'Espanya


La UPC ofereix 11 titulacions de grau, 8 de les quals dobles


El sistema universitari català lidera l'oferta d'estudis aeronàutics a l'Estat espanyol. La Universitat Politècnica (UPC) ofereix, al campus de Castelldefels, Enginyeria de Sistemes Aeroespacials, a banda de dues dobles titulacions relacionades amb aquest grau, mentre que a Terrassa imparteix Enginyeria en Tecnologies Aeroespacials i Enginyeria en Vehicles Aeroespacials. Dues universitats més, l'Autònoma (UAB) i la Rovira i Virgili (URV), programen estudis vinculats al sector.

A la relació d'estudis aeroespacials s'han d'afegir les 6 dobles titulacions del Centre de Formació Interdisciplinària Superior (CFIS) de la UPC. Es tracta d'estudis de 5 anys teòrics de durada on és possible combinar l'Enginyeria en Tecnologies Aeroespacials amb l'Enginyeria Civil, l'Enginyeria en Tecnologies Industrials, l'Enginyeria Informàtica, l'Enginyeria Física, el grau de Matemàtiques i el de Ciències i Tecnologies de la Telecomunicació.

L'accés als graus del CFIS no ve regulat per la nota de tall, sinó per un procés propi de selecció. Ara bé, als aspirants se'ls demana com a requisit previ una nota de tall superior a la que s'exigeix per ingressar a qualsevol dels dos graus que formen part de la doble titulació que pretenen cursar.

DEMANDA SUPERIOR A L'OFERTA
Els tres graus de 4 anys que figuren a la programació de la UPC (Sistemes Aeroespacials, Tecnologies Aeroespacials i Vehicles Aeroespacials) tenen una demanda superior a l'oferta, amb qualificacions d'admissió que el juliol passat van oscil·lar entre el 9,12 i el 12,04. La taxa d'abandonament és baixa i els rendiments força alts. Tot i que l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari (AQU) encara no disposa d'avaluacions d'inserció laboral de la major part d'aquests estudis, els indicadors disponibles donen a entendre que les taxes d'ocupabilitat són elevades.

Al ventall de titulacions relacionades amb el sector aeronàutic s'hi ha d'afegir el grau en Gestió Aeronàutica de l'Autònoma (UAB), on la demanda també supera l'oferta de 65 places. Un centre privat adscrit a la Rovira i Virgili de Tarragona (URV), CESDA, ofereix el grau de Pilot d'Aviació Comercial i Operacions Aèries. Malgrat que es tracta dels estudis de grau més cars del sistema universitari català (el primer any costa 25.000 euros), aquest curs han  matriculat 22 estudiants de nou accés.

MADRID
A la Comunitat de Madrid, on la Politécnica (UPM) va gaudir del monopoli dels estudis d'Enginyeria Aeronàutica fins fa 15 anys, actualment hi ha tres universitats públiques i dues de privades que ofereixen 6 graus de l'àmbit aeroespacial, sumant-hi una doble titulació. De fet, es continua oferint un únic grau, Enginyeria Aeroespacial, amb les variants d'Aeronavegació i Aeronaus, i la doble combinació d'aquesta enginyeria amb Enginyeria en Tecnologies de Telecomunicació. La titulació aeroespacial també es pot cursar a València, Sevilla, Lleó i Cadis.

Els vídeos del concurs es podran
fer arribar a l'IQS a partir del 7
de març i fins al 2 de maig. El
veredicte es coneixerà el 26.5

 

L'IQS concedeix tres beques als guanyadors del segon concurs
de vídeos Aquí hi ha Química


L'Institut Químic de Sarrià (IQS) de la Universitat Ramon Llull i la companyia BASF promouen la segona edició del concurs de vídeos per a estudiants de Batxillerat Aquí hi ha Química. El guanyador guadirà d'una beca per la totalitat de l'import de la matrícula del primer curs dels graus de Química o d'Enginyeria Química, i el segon i el tercer classificat, d'un beca del 50%. Els tres tindran opcions de renovar els ajuts per als cursos següents.

Els participants han de realitzar un vídeo, d'entre 1 i 3 minuts de durada, que, a partir d'un exemple concret, reflecteixi com la química contribueix a millorar la vida quotidiana de les persones.

El concurs preveu gratificar amb 500 euros el vídeo més votat a Youtube, recompensar amb un viatge als EUA al professor que hagi col·laborat en la confecció de la cinta guanyadora i entregar 3.000 euros en equipament al centre educatiu d'on provinguin un major nombre de participants.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email