No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
La globalització de l'economia ha impulsat la formació en anglès en aquest àmbit

Els graus en anglès convencenFa un any publicàvem que l'oferta, encara tímida, de graus impartits íntegrament o majoritàriament en llengua anglesa, anava a més. Les dades de matrícula del curs 2015-2016 confirmen que la demanda de la major part d'aquest tipus de titulacions és molt alta, fins al punt que, freqüentment, el nombre de matriculats acostuma a situar-se per damunt de l'oferta teòrica de places.


Aquest és el cas dels graus d'ADE en anglès i Educació Primària en anglès, que s'ofereixen a l'Autònoma (UAB), la universitat pública catalana que més títols imparteix en aquesta modalitat. A Primària, que comptava amb 75 places de primer curs, s'hi han acabat matriculant 85 estudiants.

No és pas un cas aïllat. A la Universitat de Barcelona (UB), el grau d'Empresa Internacional ha matriculat 84 estudiants quan només disposava de 80 places. Una cosa semblant ha succeït a Disseny i Desenvolupament de Videojocs que, aquest curs, ha començat a impartir en anglès el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de la Politècnica (UPC). Les 30 places ofertades han acabat convertint-se en 36 matrícules.

LA DEMANDA APRETA
Aquesta situació s'ha repetit a la Pompeu (UPF) amb un dels seus graus estrella, International Business Econòmics, que té 96 estudiants de primer quan la seva oferta es limitava a 90. El fenomen també es dóna a les universitats privades: Blanquerna, de la Ramon Llull (URL), té 65 matriculats a Educació Primària en anglès, o sigui 5 més en relació a les places que teòricament ofertava. La pressió de la demanda ha estat, en tots els casos, el motiu d'aquesta desviació respecte l'oferta.

L'èxit dels estudis que tenen l'anglès com a llengua vehicular es reprodueix a les titulacions d'Estudis Anglesos i als de Traducció i Interpretació en anglès que, arreu, superen de llarg (no ja en estudiants sinó en proporció de demandants en relació a l'oferta de places), els graus de Traducció i Interpretació en francès i alemany.

NOUVINGUTS
La bona rebuda dels estudis impartits en llengua anglesa es detecta, fins i tot, en titulacions acabades de sortir del forn que ja disposen de moltes places al sistema universitari català, com són Turisme i Fisioteràpia.

El grau de Turisme en anglès que ha estrenat aquest curs l'Escola de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB ha aconseguit 39 matrícules, i els estudis de Fisioteràpia en anglès d'EUSES-ENTI -centres adscrits a les universitats de Girona (UdG) i Barcelona (UB) respectivament-, 53. Tots dos graus comptaven amb 60 places per a alumnes de primer i, en ambós casos, l'oferta es va donar a conèixer tres mesos abans que s'obrís la preinscripció universitària.
Els participants podran gravar
un programa de ràdio

La UIC premia els millors treballs audiovisuals d'un taller-concurs


La Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Internacional (UIC) organitza el pròxim 20 de febrer un nou taller-concurs Comunika, adreçat a estudiants de segon de Batxillerat i CFGS interessats a convertir-se en professionals de la comunicació.

L'activitat consisteix en crear una peça audiovisual des de zero, sota el guiatge del professorat, a les instal·lacions tècniques del centre.

El guanyador del concurs, que serà designat per un jurat format per tres professionals de l'àmbit comunicatiu, obtindrà una beca, pel 50% de l'import de la matrícula del primer curs, si accedeix a qualsevol dels tres graus que imparteix la Facultat: Periodisme, Publicitat i Relacions Públiques o bé Comunicació Audiovisual.

L'activitat està previst que es repeteixi el 2 d'abril. Cal inscriure's prèviament.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email