No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Els centres propis de les universitats públiques ofereixen més de 32.500 places de 1er.

Humanitats és l'únic àmbit on ha crescut l'oferta de places de grauDel curs 2010-2011 al 2014-2015 l'única branca de coneixement on va augmentar l'oferta de places de primer curs als centres propis de les universitats que participen en el procés de preinscripció universitària (les 7 públiques més la UVic-UCC) va ser la d'Arts i Humanitats.

Les altres quatre branques, Ciències, Ciències de la Salut, Ciències Socials i Jurídiques i Enginyeria i Arquitectura van registrar un saldo negatiu i van perdre 631 places en el conjunt de les 8 universitats.Contràriament a la idea, força estesa, que les titulacions d'Arts i Humanitats --que habitualment són les que pitjors resultats obtenen en matèria d'inserció laboral-- estan perdent terreny a la universitat pública, un estudi propi d'Unportal demostra que son les úniques que no han vist retallada l'oferta de places del 2010 al 2014.

Les dades de la Secretaria d'Universitats i Recerca indiquen que mentre Arts i Humanitats ha guanyat, en aquest període, prop d'un centenar de places a preus públics, Ciències Socials i Jurídiques n'ha perdut 318, Enginyeria i Arquitectura 215, Ciències de la Salut 48 i Ciències, 5.

Arts i Humanitats és la tercera branca amb més places disponibles als centres propis de les universitats públiques i la UVic-UCC, amb poc més de 5.000 llocs de primer curs, alguns més que Ciències de la Salut. Ciències Socials en té més de 13.000, gairebé el doble que Enginyeria i Arquitectura, amb 6.745. Els estudis de Ciències no arriben a les 3.000.

Per universitats, i si no es tenen en compte els centres adscrits i vinculats --on el preu és privat--, sinó estrictament els centres propis o integrats, les universitats de Barcelona (UB) i Politècnica (UPC) són les que més places han perdut durant el període estudiat, 325 i 265 respectivament. L'Autònoma (UAB) ha vist reduïda la seva capacitat en 133 places, Lleida (UdL) en té 70 menys, i a Girona (UdG) l'oferta ha baixat en 25.

LA ROVIRA I VIRGILI, LA QUE MÉS HA CRESCUT
Només dues universitats disposen de més places de primer que 5 cursos abans: la Rovira i Virgili de Tarragona (URV), 185, i la Pompeu (UPF), que n'ha guanyat 40.

Durant el període observat (2010-2014), la reducció de l'oferta pública de primer de les 7 universitats del sistema públic  i de la UVic-UCC no arriba al 2%, situant-se lleugerament per sobre de les 32.500 el curs 2014-2015. Si hi afegim les places dels centres adscrits o vinculats, l'oferta s'enfila per sobre de les 39.000.
Dues mostres de l'activitat
assistencial a la doble titulació

 

UManresa ofereix un doble grau en Podologia i Fisioteràpia en 5,5 anys


El Campus UManresa de la UVic-UCC ofereix a partir del curs vinent la possibilitat de cursar un doble grau en Podologia i Fisioteràpia simultaniejant els estudis. Els estudiants es podran graduar en cinc anys i mig després d'haver adquirit els coneixements i les competències necessàries que permeten l'exercici de les dues especialitats.

Els que trïin aquesta opció accediran a la doble titulació a través del grau de Podologia però, al mateix temps, cursaran, des de primer i en paral·lel, alguns crèdits de Fisioteràpia.

El doble perfil de podòleg i fisioterapeuta els aportarà una visió àmplia en la prevenció i el tractament de problemes de salut vinculats a les alteracions del moviment de l'extremitat inferior i l'esquena, a banda de millorar la seva ocupabilitat.
El campus de l'IONA College
de Nova York, on es completen
dos dels nous dobles graus

 

La UIC impartirà tres dobles graus
que es completen a l'estranger

 

La Universitat Internacional de Catalunya (UIC) ofereix tres dobles graus que s'inicien a les seves facultats i es completen a l'estranger. Dos són de la branca de Ciències Socials i Jurídiques, Dret i Political Science i Dret i International Studies.  En tots dos casos, l'últim curs es realitza als EUA, a l'IONA College de Nova York.

La tercera doble titulació es la d'Arquitectura + Arquitectura (Buenos Aires). Un cop cursats els quatre primers cursos a la UIC, l'estudi es culmina a l'Argentina, a la Universitat de Belgrano de Buenos Aires.


Els dos primers pretenen formar professionals de l'àmbit jurídic dotant-los d'una perspectiva global que els permeti desenvolupar-se en diferents contextos. Amb el doble títol d'Arquitectura, els titulats estaran facultats per operar professionalment tant a Espanya com a l'Argentina.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email